Mit: Carnea de pui nu conține aditivi alimentari

Adevărul CocoRico:

Carnea de pui este una 100% naturală, care prin procesul de abatorizare este tranșată și împachetată în diverse forme, fără a fi procesată prin adaosul vreunei substanțe.

Respectând normele sanitar veterinare și de procesare, carnea de pui CocoRico nu conține astfel de substanțe, toți puii fiind supuși de-a lungul procesului de producție inspecției veterinare zilnice de către autoritățile competente, prin personalul autorizat ANSVSA.

Cuvintele “Fără aditivi alimentari” sunt menționate pe etichetele produselor CocoRico, deoarece, deși legea permite folosirea anumitor aditivi alimentari în scopul conservării sau potențării calităților senzoriale legate în special de gust și frăgezime, Grupul Aaylex nu folosește aditivi alimentari în producția cărnii de pui CocoRico. Alți producători pot alege să îi folosească.

Definiția aditivilor alimentari, conform legislației: ” înseamnă orice substanță care, în mod normal, nu se consumă ca aliment în sine și nu se utilizează ca ingredient alimentar caracteristic, cu sau fără valoare nutritivă, și a cărei adăugare deliberată, în scop tehnologic, în produsele alimentare pe parcursul procesului de fabricare, prelucrare, preparare, tratare, ambalare, transport sau depozitare are ca rezultat sau se poate considera în mod rezonabil că ar putea avea ca rezultat, transformarea sa sau transformarea produselor sale secundare, în mod direct sau indirect, într-o componentă a produselor alimentare în cauză.”