Britanicii apreciază carnea de pui CocoRico! International Food & Drink Event IFE 2017

Britanicii apreciază carnea de pui CocoRico – o dovedește numărul record de clienți care au vizitat standul CocoRico din cadrul International Food & Drink Event IFE 2017, cel mai mare târg din Marea Britanie dedicat industriei alimentare.

Participare Aaylex la IFE 2017

Conform statisticilor de specialitate, 95% dintre britanici (respectiv aproximativ 60 milioane de persoane) consumă carne de pui de cel puțin două ori pe săptămână. Aceștia consumă peste 28 kg carne de pasăre/ per capita, anual. Trendul mondial de alegere a unor produse alimentare sănătoase, îndreaptă atenția din ce în ce mai multor consumatori spre produsele cu adevărat de calitate.

Calitatea se regăsește în fiecare pas al producției de carne CocoRico, începând de la hrana și apa oferite puilor, de la mediul de creștere în condiții lipsite de stres, de la puii crescuți cu grijă, încă din perioada de incubație, și continuând cu cele mai bune condiții de biosecuritate și igienă pentru abatorizare, tranșare, ambalare, depozitare și transport către consumatori.

Aceste rezultate sunt posibile și datorită sistemului special de refrigerare, care asigură o răcire rapidă a cărnii, dar și a menținerii condițiilor specifice pe tot lanțul de distribuție.

Bogdan Grama, directorul general al Grupului Aaylex, declară că:”Prin fiecare participare la un târg internațional, avem ocazia să prezentăm clienților noștri europeni produsele CocoRico, rezultatul unui sistem complet integrat, care se ridică la nivelul celor mai înalte așteptări. Apreciem prezența reprezentanților ambasadei române în Marea Britanie și interesul domniilor lor pentru promovarea produselor românești. Suntem bucuroși să vedem că certificările internaționale sunt recunoscute și căutate de străini, care înțeleg autoritatea pe care acestea o conferă produselor certificate. Investim în sisteme speciale de certificare, pentru că, astfel oferim consumatorilor certitudinea calității. Certificarea SGS, spre exemplu, care atestă că produsele CocoRico nu conțin hormoni de creștere, făinuri animale sau antibiotice de creștere, înseamnă, simplu: că produsele CocoRico sunt sănătoase pentru a fi consumate de familiile și copiii noștri.”

Grupul Aaylex este cel mai mare exportator de carne din România, având un amplu portofoliu de clienți externi, provenind din peste 10 state, printre care se numără: Marea Britanie, Franța, Grecia, Cehia, Olanda sau Slovacia. Exportul reprezintă aproximativ 35% din producția grupului, constând în special în produse proaspete, refrigerate.