despre-noi

Despre noi

O companie a calității.
Dovedite.

Un grup orientat către calitate. Calitatea care se regăsește în tot ceea ce facem, calitatea care se regăsește pe mesele consumatorilor CocoRico din toată lumea.

Grupul AAylex integrează cu succes sistemul „de la ou până în farfurie”, desfășurându-și activitatea la nivel național și având sedii sau puncte de lucru în București și 9 județe ale țării: Buzău, Brăila, Călărași, Cluj, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Ilfov și Prahova.

Grupul își desfășoară activitatea prin:

  • Fabrica de hrană pentru păsări – AAylex AgroCooperativaAgricolă;
  • Fermele de creștere a puilor, stațiile de incubație și fermele de reproducție pasări-adulți și tineret- Avicola Buzău;
  • Abatorul  dotat cu tehnologie avansata, cu o capacitate de abatorizare de 12.000 capete/ oră-  AAylex Prod;
  • Compania de distribuție AAylex Distribution;

Unitățile de business ale AAylex sunt specializate în diferite procese operaționale, începând de la producția de hrană pentru păsări, reproducție, incubație, creștere a puilor de carne și până la abatorizare și distribuție.
În structura existentă, Grupul AAylex reprezintă unul dintre principalii producători de carne de pasăre din România, având o experiență de peste 25 de ani în industrie.

Pe piața locală, brandul CocoRico este prezent la nivel național, prin intermediul tuturor canalelor de distribuție, în marile lanțuri de magazine, în comerțul tradițional, în cadrul rețelei de magazine partenere CocoRico, Horeca, fiind distribuit totodată și prin canalul de „re-sell„ către cei mai importanți procesatori de carne.

Grupul AAylex este cel mai mare exportator de carne din România, având un amplu portofoliu de clienți externi, provenind din peste 10 state, printre care se numără: Bulgaria, Cehia, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Macedonia, Marea Britanie, Olanda sau Slovacia. Exportul reprezintă aproximativ 30% din producția grupului, constând în special în produse proaspete, refrigerate. Consumatorii finali regăsesc produsele în magazine sub brandul unic CocoRico.