baner_grup

Structura grupului

Un grup integrat,
pentru viitor

Investițiile grupului în fabrica de hrană pentru pui înseamnă mai mult decât investiții în hrana echilibrată și sănătoasă a puilor CocoRico. Înseamnă construirea unui viitor mai responsabil, a unui stil de viață mai echilibrat și mai sănătos.

 • Fermele de reproducție

  AAylex deține și administrează ferme de reproducție păsări localizate în partea de sud-est a României. Ouăle rezultate sunt folosite în stațiile de incubație, dotate cu tehnologii moderne, pentru a obține puii de o zi, care vor fi transferați fermelor de creștere pui de carne.

  Proceduri de bio-securitate la cele mai înalte standarde sunt puse în aplicare în toate fermele de reproducție. Se acordă o atenție deosebită sănătății păsărilor, monitorizării mediului de creștere și alimentației acestora, astfel încât să existe rezultate performante. Ouăle pentru incubație sunt depozitate în condiții de siguranță pentru a putea fi transferate către stațiile care se regăsesc în apropiere.

  Materialul genetic este atent selecționat și părinții sunt achiziționați de la cel mai mare furnizor mondial din domeniu. Aceștia sosesc în țară împreună cu asistență specializată din partea producătorilor și cu o monitorizare atentă a rezultatelor obținute.

  grup1
 • Incubația

  Stațiile de incubație sunt dotate cu sisteme computerizate de monitorizare care controlează indicatorii de răcire, căldură și umiditate din încăperi, astfel încât să se asigure un mediu atent controlat. Incubatoarele din stații au fost fie înlocuite, fie retehnologizate pentru a ajunge la cele mai înalte standarde, astfel încât funcționarea acestora să fie total automatizată.

  După sosirea ouălor de incubație de la fermele de reproducție, acestea sunt transferate cu atenție către stații. Pentru a ne asigura că sunt îndeplinite condițiile de igienă și sanitație s-a implementat un sistem mecanizat de transfer al ouălor, până în momentul în care apar puii de o zi.

  Puii de o zi beneficiază de o atenție sporită, pentru a se asigura transferul acestora în fermele de creștere în cele mai bune condiții.

 • Fermele de creștere păsări

  Alături de reproducție și incubație, Grupul AAylex deține și administrează fermele proprii de creștere păsări pentru carne. Odată ajunse la maturitate, aceste păsări vor fi transferate către abator.

  Sub atenția strictă a specialiștilor noștri în nutriție, sănătate și creștere, puii pentru carne cresc în spații largi, curate și aerisite. Fermele în care sunt crescuți puii sunt echipate cu tehnologie de ultimă generație cu ajutorul căreia se controlează automat parametrii de atmosferă din interior. Puii se mișcă liberi în ferme, respiră aer proaspăt, mănâncă și beau apă la discreție.
  Programul de biosecuritate respectat cu strictețe cuprinde o serie de metode și mijloace prin care se urmărește obținerea puilor cei mai sănătoși, curați și a căror carne conține substanțe nutritive deosebite.

  Aceste măsuri prevăd accesul restricționat din exterior, fiind permis numai accesul vehiculelor care transportă pui, furaje și alte materiale necesare fermei.  Toate echipamentele, mașinile și uneltele care intră în fermă sunt atent spălate și dezinfectate înainte de utilizare.

  grup3
 • Fabrică de hrană pentru pui

  Cu o capacitate de 15 tone furaje/ oră și 110.000 tone/ anual, cea mai nouă Fabrică de Hrană pentru Păsări, AAylexAgroCooperativaAgricolă, a fost lansată în vara anului 2016. Situată în Făurei, una dintre cele mai bune zone cerealiere din România, această fabrică este mai mult decât o investiție semnificativă. Este o investiție în calitate, o investiție în hrana sănătoasă a puilor. Este o investiție în zona geografică în care este amplasată, în ferme, dar și în oameni, asigurând totodată peste 45 de locuri de muncă, cu posibilitate de calificare în meserii înalt tehnologice, prin cursuri de specializare în România, Germania și Elveția. Aceasta reprezintă o investiție în sustenabilitate, sănătate și viitor. Noua fabrică deservește fermele Grupului AAylex, fiind dotată cu cea mai nouă tehnologie germană, care permite informatizarea completă a fluxului de producție și dozarea exactă a fiecărui nutrient și micronutrient, astfel încât hrana puilor să fie adaptată perfect fiecărei rețete, în funcție de perioadele de creștere a puilor și asigurarea necesarului de proteine, minerale, vitamine și energie.

 • Fabrică de hrană pentru pui

  Cerealele folosite în alimentația puilor sunt de proveniență 100% românească, iar rețetele-bazate pe multiplele cercetări științifice studiate și experiența de peste 25 de ani în creșterea puilor- cuprind ingrediente vegetale, fiind formate în special din porumb, grâu, triticale, soia și adaosuri de vitamine și minerale.

  Fabrica de hrană pentru pui înseamnă mai mult decât o construcție, mai mult decât producerea de substanțe nutritive, înseamnă construirea unui viitor mai responsabil, a unui stil de viață mai echilibrat, mai sănătos. Am investit în una din cele mai moderne unități de producție, aceasta fiind pregătită atât pentru producția vrac, cât și pentru producția en detail, sau ambalarea la sac.

 • Abatorizarea păsărilor

  Grupul AAylex, prin compania AAylex Prod, deține 2 abatoare, unul ultra-modern, cu o capacitate de abatorizare de 12.000 capete/ oră și unul achiziționat recent, cu o capacitate de abatorizare de 4.000 capete/ oră. Abatorul localizat în Buzău reprezintă o investiție semnificativă, fiind unul dintre cele mai mari și moderne abatoare din Europa. În prezent, aici se abatorizează tot efectivul de păsări din fermele AAylex.

  Abatorul recepționează păsările care sunt transportate din fermele localizate în șapte județe. Păsările sunt transportate în camioane specializate, astfel încât indicii de densitate și bunăstare a păsărilor în timpul transporturilor să fie asigurați conform normelor europene. Puii sunt selectați pentru procesare, astfel încât produsele rezultate să fie de calitate superioară, sigure din punct de vedere alimentar, aspectuoase și sănătoase. De-a lungul procesării în abator, păsările sunt supuse inspecției veterinare de către personalul ANSVSA și se respectă cu strictețe normele sanitar-veterinare.

 • Laboratoarele de analize

  Începând de la ou până la produsul final, materiile prime sunt atent monitorizate și se efectuează în permanență teste de laborator,  pentru a ne asigura că siguranța alimentară este respectată la cele mai înalte standarde. Rezultatele acestor analize sunt dublate de multiplele certificări, obținute de la instituțiile autorizate din domeniu.

  În ceea ce privește nutriția puilor, CocoRico deține un laborator propriu, certificat RENAR, dotat cu tehnologie de analiză de ultimă generație, care controlează hrana puilor, urmărind atât corectitudinea rețetelor, adaptate pentru fiecare perioadă de viață a puiului, cât și calitatea fiecărui ingredient utilizat în prepararea acesteia.

 • Distribuția produselor CocoRico

  Grupul AAylex deține și administrează depozite frigorifice, precum și propria flotă de autovehicule, specializată în transportarea mărfurilor de acest tip. Produsele sunt depozitate la temperaturi optime pentru a-și menține prospețimea.

  Produsele din carne de pasăre ale Grupul AAylex sunt distribuite în România la nivel național, în magazinele partenere CocoRico, magazine independente, marile lanțuri de retaileri, restaurante, hoteluri, catering și către importanți procesatori de carne.

  Grupul AAylex este unul dintre cei mai mari exportatori de carne de pui din România, având un amplu portofoliu de clienți externi, provenind din peste 10 state, printre care se numără: Bulgaria, Cehia, Cipru, Franța, Germania, Grecia, Macedonia, Marea Britanie, Olanda sau Slovacia. Exportul reprezintă aproximativ 30% din producția grupului, constând în special în produse proaspete, refrigerate.

  grup6