Grupul Aaylex susține debutul european pentru Expoziția de artă contemporană „În amonte pe Dunăre 2017”

Grupul Aaylex a anunțat, la începutul lunii martie, în cadrul vernisajului de la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, susținerea expoziției itinerante de artă românească contemporană „În amonte pe Dunăre 2017”. Traseul cultural “În amonte pe Dunăre 2017” se înscrie în categoria de proiecte de responsabilizare socială realizate de Grupul Aaylex, Arta este hrană pentru suflet”.

În cadrul expoziției, care poate fi vizitată la Muzeul Satului până în data de 2 aprilie, pot fi admirate lucrări de sculptură, pictură, tapiserie sau artă decorativă, expuse de peste 20 importanți artiști români.Totodată, iubitorii de artă au ocazia să admire lucrări realizate de copii în cadrul workshopurilor de pictură, organizate în cursul anului 2016, în prima etapă a expoziției itinerante. Această expoziție este rezultatul activității de creație a Taberei de la Sulina (pictură, sculptură, grafică, artă decorativă), inițiată în urmă cu zece ani de către Fundația Elena Surdu Stănescu.

vernisaj-in-amonte-pe-dunare-2017

Inițiativele de sprijinire și promovare a valorilor culturale românești sunt proiecte firești, care exprimă atât valorile grupului, cât și convingerile personale. Valori care s-au născut din dragostea pentru frumos, pentru spiritul românesc și pentru crearea echilibrului între corp și suflet, de care avem nevoie cu toții, pentru o dezvoltare armonioasă. Așa cum CocoRico, „Hrana organică” de calitate, produsă cu responsabilitate de cei peste 2.000 angajați ai grupului, este recunoscut la nivel european, susținem cu aceeași convingere, recunoașterea europeană a „Hranei spirituale” românești”, a declarat Bogdan Stanca, președintele Grupului Aaylex.

vernisaj-2-in-amonte-pe-dunare-2017

Anul acesta, etapa a II-a a periplului expoziţional, va continua în amonte pe cursul Dunării, în orașele port: Budapesta (Ungaria), Bratislava (Slovacia), Viena (Austria), oferind ocazia artiștilor români să își expună lucrările, pentru câte o lună de zile, în cele mai importante centre culturale. Prima etapă s-a derulat anul trecut, în România și Bulgaria, pe tot parcursul Dunării, în oraşele – port pereche: Giurgiu– Ruse, Călăraşi– Silistra, dar și la Turnu Severin și Tulcea.

Sursa: ceascadecultura.ro.