În urma auditului anual, desfășurat în perioada 05 ianuarie– 27 ianuarie 2017, a dovezilor colectate, a informațiilor obținute din vizitele din teren, în toate locațiile de producție ale Grupului AAylex, a rezultatelor analizelor de laborator efectuate în laboratoarele SGS și a documentelor verificate, echipa de audit a SGS certifică

Produsele CocoRico sunt naturale, fără nicio procesare ulterioară abatorizării și tranșării, respectând cerințele legislative în aplicarea aspectelor verificate.

Procesul de producție în Grupul AAylex, în fermele proprii, companiile de producție hrană pentru pui, respectiv abatorizare, se realizează:

 • Fără hormoni de creștere
 • Fără antibiotice de creștere
 • Fără făinuri de origine animală
 • Fără aditivi alimentari
 • Fără aditivi furajeri*, puii fiind hrăniți 100% cu ingrediente vegetale, minerale și vitamine
 • Fără a supune carnea niciunei procesări ulterioare abatorizării și tranșării (nici măcăr procesării cu substanțe pentru frăgezire sau maturare).
 • Fără OMG (fără modificarea genetică a cărnii)

*alții decât cei legal înscriși în registrul de aditivi furajeri

Calitate certificată, nu doar afirmată.

Demontarea miturilor

Consumatorii de carne de pui cunosc beneficiile multiple pe care consumul acesteia ni le aduce și știu că reprezintă o adevărată sursă de sănătate pentru corp și minte, prin aportul semnificativ de proteine, minerale și vitamine.
Există însă mai multe voci, în ultimii ani, care spun că a consuma carne și a consuma cu precădere carne de pui, ar reprezenta unul dintre cele mai dăunatoare obiceiuri.
Justificările pe care aceste voci le invocă sunt însă alimentate de informații incorecte, nedocumentate și care induc în eroare.
Fără să fi întrebat vreodată persoane specializate și fără să vadă cum se întâmplă de fapt în realitate, multe persoane cred in mod ERONAT că:

 • puii ar fi crescuți în condiții improprii, în spații strâmte, care nu se compară cu modul în care se creșteau odată puii în gospodăriile de la țară
 • puii ar crește în o lună cât alții într-un an, fiind forțați să mănânce alimente nenaturale, care ar conține tot felul de chimicale, ca să îi “umfle rapid”
 • animalele ar fi hrănite cu resturi de la alte animale, bolnave, lucru care ar duce la îmbolnăvirea celor care consumă carnea provenită de la acestea
 • carnea ar fi toxică, acidă, ar crește colesterolul, ar duce la apariția a numeroase boli, cum ar fi cancer, probleme cardiovasculare sau dereglări hormonale (de exemplu creșterea sânilor la băieți)
 • Că ar fi injectați cu multiple substanțe (hormoni de creștere, antibiotice și vaccinuri, soluții cu sare și apă pentru a atârna mai greu la cântar)

…și multe altele, din cauza cărora, spun aceste persoane, ar fi contra-indicat să consumăm carne de pui.

Astfel că, la o simplă căutare pe internet, care a devenit unul dintre cele mai rapide și usor accesibile mijloace de informare în rândul populației, spre exemplu, a sintagmei “pui cu hormoni”, ni se oferă aproximativ 140.000 titluri ce conțin avertismente, recomandări ale medicilor cu privire la pericolul consumului cărnii de pui.
Nenumărați reprezentanți ai mass media promovează articole și reportaje prin care informează consumatorii despre o realitate fictivă, incorectă și ireală, în ceea ce privește carnea de pui. Pentru că, spre deosebire de informările corecte, obiective, pe care un jurnalist le oferă publicului, doar după o documentare serioasă în prealabil, multe dintre aceste articole dau dovadă de o slabă sau inexistentă documentare în domeniu și de oferirea ca informații certe a unor opinii subiective, despre care “au auzit că ar fi corectă”.

Așa s-au creat adevărate mituri, care generează consumatorilor senzația falsă că ceea ce consumă le poate dăuna sănătății.

În cele ce urmează vă vom explica cum s-au creat aceste mituri și care sunt opiniile documentate, ale unui grup de companii cu peste 25 de ani de experiență în creșterea de pui și producția de carne sănătoasă pentru consumul uman.

Pentru că munca noastră se definește în 3 cuvinte:

 • Calitate. În tot ceea ce facem.
 • Creativitate. Pentru a descoperi cele mai noi soluții, ca să fim în fiecare zi mai buni.
 • Rezultate. Toate eforturile, pe care le facem zi de zi, sunt încununate de succes pentru că rezultatul este carnea de pui sănătoasă, pentru noi și familiile noastre, pentru consumatorii noștri din toată lumea.

Pentru că un consumator informat este un consumator care știe să aleagă cele mai bune produse și servicii pentru sănătatea sa și a familiei sale.

mit_01

Conține carnea de pui hormoni de creștere?

Mit:

Carnea de pui conține hormoni de creștere. Consumul de carne (de pui) duce la apariția problemelor de sănătate, dezechilibre hormonale, cum ar fi creșterea sânilor la băieți și poate favoriza chiar apariția cancerului

Adevărul CocoRico:

Folosirea substanțelor cu efect hormonal in cresterea pasarilor este strict interzisa prin lege. Folosirea substanțelor cu efect hormonal in cresterea animalelor de ferma a fost interzisa inca din anul 1982, prin Directiva 81/602 EEC, in conformitate cu normele de siguranta alimentara aplicabile la nivel european

Vezi mai mult
mit_02

Puiul crește într-un mod forțat și rapid?

Mit:

Puiul de "avicola" crește forțat, prea repede, și în condiții improprii. Nu se compară cu puiul crescut în gospodăriile de țară.

Adevărul CocoRico:

Adevărul CocoRico: Puiul de carne utilizat în fermele avicole- respectiv în fermele Aaylex are potențialul natural de a crește mai repede, comparativ cu păsările crescute în sistem gospodăresc.

Vezi mai mult
mit_03

Conține carnea de pui aditivi alimentari?

Mit:

Carnea de pui conține aditivi alimentari

Adevărul CocoRico:

Carnea de pui este una 100% naturală, care prin procesul de abatorizare este tranșată și împachetată în diverse forme, fără a fi procesată prin adaosul vreunui aditiv alimentar.

Vezi mai mult
mit_04

Sunt puii hrăniți cu făinuri animale?

Mit:

Puii sunt hrăniți cu făinuri animale.

Adevărul CocoRico:

Deși legea permite utilizarea făinii de pește în hrana păsărilor, puii CocoRico NU sunt hrăniți prin folosirea acestei făini. Conform cercetărilor studiate si publicate pe http://www.creeaza.com, /familie/alimentatie-nutritie/CARNE-DE-PASARE787.php, se menționează că,” dacă hrana păsărilor conține făină de pește (cod) în care substanțele grase reprezintă doar 2% din totalul hranei, se obține un pronunțat gust de „pește” în carnea proaspătă.

Vezi mai mult
mit_06

Este carnea de pui nesănătoasă?

Mit:

Carnea de pui nu este sănătoasă pentru organismul uman și creează probleme de sănătate: cancer/ creșterea sânilor la băieți/ dezechilibre hormonale etc.

Adevărul CocoRico:

Carnea de pui are de fapt, de multe ori, Rolul de asa zis "panaceu universal". Supa de pui este un aliment recomandat de către medici în perioade de convalescență, fiind un aliment ușor digerabil, dar care asigură necesarul de proteine, vitamine și minerale necesare refacerii rapide a celulelor, cu atât mai mult după o perioadă de suferință a corpului.

Vezi mai mult
mit_05

Carnea de pui îngrașă?

Mit:

Carnea de pui îngrașă.

Adevărul CocoRico:

S-a demonstrat științific faptul că puiul are o sursă de proteină de calitate, care ajută la crearea de celule noi sau în procesulde digestie.

Vezi mai mult
mit_07

Poate carnea de pui să producă alergii?

Mit:

Consumul de carne produce efecte alergenice

Adevărul CocoRico:

Majoritatea alimentelor au un conținut mare de histamină, acea amină biogenă pe care o găsim în produsele procesate și care provoacă diferite afecțiuni alergice.

Vezi mai mult