Mit: Puiul de "avicola" crește forțat, prea repede, și în condiții improprii. Nu se compară cu puiul crescut în gospodăriile de țară.

Adevărul CocoRico:

  • Puiul de carne utilizat în fermele avicole – respectiv în fermele AAylex are potențialul natural de a crește mai repede comparativ cu păsările crescute în sistem gospodăresc. În fermele moderne de creștere a puilor, rasa puilor pentru carne folosită a fost studiată îndelung, astfel încât astăzi crescătorii specializați știu cum să le ofere cele mai bune condiții, puii crescând în mod natural, fără să mai fie nevoie de adăugarea vreunor substanțe care să grabească această creștere.
  • Puiul dispune în ferme de condiții de hrănire, adăpare și micro climat optime, în așa fel încât substanțele nutritive din hrană să fie valorificate la maxim. I se asigură hrană și apă la discreție, temperatură optimă, ventilație și iluminare cât mai aproape de condițiile naturale.
  • Totodată, un pui care ar fi forțat să crească prea repede, ar putea dezvolta probleme ale picioarelor și ar putea detemina chiar moartea puilor, lucru complet nedorit atât din punct de vedere moral, dar și economic. Ar fi complet în detrimentul producătorului, pentru că factorii economici nu ar permite o astfel de practică, iar analizele și controalele permanente ar descoperi orice substanțe dăunătoare.
  • Fermele Grupului AAylex practică doar creșterea puilor la sol, respectând reglementările normative cu privire la bunăstarea animalelor, emise de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Conform unui studiu efectuat la Universitatea din Perugia, Italia, carnea din puii crescuți la sol are un conținut mai mare de Omega 3 și acizi grași, care previn apariția bolilor cardio-vasculare, și totodată are un gust mult mai bun.
  • Multiplele cercetări științifice și experiența de creștere a puilor de peste 25 ani au permis specialiștilor AAylex să dezvolte rețete special concepute pentru fiecare perioadă de viață a puilor, asigurându-le acestora variantele optime.