Cuptorul olandez

Cuptorul olandez

Cumpără de pe
Le Creuset

Cumpără de pe
Staub

Cumpără de pe
Lodge

Share

Cămara, Ustensile de bucătărie

Ceaunul, cel mai bun prieten

Ceaunele (cuptoarele olandeze) sunt vase de gătit cu capace bine fixate care sunt confecționate din fontă sau ceramică emailată. Pot fi utilizate atât pe plite, cât și în cuptoare și asigură o distribuție uniformă a căldurii, oferind condiții optime pentru timpii de gătit mai îndelungați. Ceaunele (cuptoarele olandeze) pot fi folosite pentru orice preparat, de la frigerea unui pui întreg și înăbușirea cărnii până la prepararea tocănițelor și chiar coacerea pâinii. Din acest motiv, ceaunele sunt extrem de ingenioase și eficiente.

Fonta: un material extrem de rezistent, ce prezintă o conductibilitate excelentă a căldurii. Fonta este preferată pe scară largă printre bucătari datorită acestor caracteristici, precum și datorită capacității sale de a rezista la temperaturi ridicate fără a se degrada. Fonta trebuie, totuși, îngrijită pentru a-i asigura longevitatea. Atunci când este lustruită corect, fonta servește ca suprafață naturală antiaderentă și va rezista la ruginire.

Ceramica emailată: la fel ca și fonta, ceramica emailată este, de asemenea, un excelent conductor de căldură cu distribuție uniformă a temperaturii. Principala diferență este că ceramica emailată nu necesită întreținere sau o întreținere specială. Dacă vei folosi acest tip de vas pentru gătit la temperaturi extrem de ridicate, ai grijă să citești instrucțiunile producătorului pentru a evita deteriorarea ceaunului.

Related Articles​

Cămara, Ustensile de bucătărie
Tavă de servit din marmură
Cămara, Esențiale în bucătărie
Aproape galben-verzui
Cămara, Indispensabile pentru servit
Bolul pestriț smălțuit
Scroll Up
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]