Moștenire

Oameni de aceeaşi categorie…

Totul a început în 1982 cu Avicola Buzău, ferma din Buzău, care se află la poalele Munților Carpați ai României și face parte din fertila Câmpie Română. Câmpiile sunt considerate grânarul țării, zone unde abundă pădurile și care sunt scăldate de mii de lacuri, râuri și pâraie.

Avicola Buzău, grupul de ferme Cocorico, a fost înființată în anul 1982 și se află amplasată în zona de la poalele Munților Carpați ai României, ce face parte din fertila Câmpie Română. Atunci când a fost inițiat sistemul de producție Cocorico, fondatorul a observat o schimbare constantă la nivel de țară și oamenii au ajuns să fie separați de producția tradițională de alimente. Acest lucru a determinat necesitatea ca producătorii de alimente de încredere să poată combina cele mai bune tehnici agricole tradiționale cu cele mai bune tehnici de creștere a animalelor pentru industria alimentară. Peste ani, Cocorico a devenit una dintre cele mai respectate mărci, alese de milioane de oameni din România și restul Europei.

Cocorico este rezultatul producției în mai multe divizii

AAylex Agro Cooperativa Agricolă: fabrică modernă de producție hrană pentru pui

Avicola Buzău: fermele Cocorico

AAylex Prod: abator de păsări, dotat cu înaltă tehnologie, înființat în anul 2011

AAylex Distribution: Compania de distribuție a produselor Cocorico

Cocorico_Symbol

Istoria Grupului AAylex începe cu Avicola Buzău și anul 1982

O privire înapoi
la cronologia noastră

 • 1982

  Istoria Grupului AAylex începe cu Avicola Buzău și anul 1982, atunci când au fost puse bazele afacerii. Acesta a fost începutul unei companii care și-a propus să devină un furnizor de calitate al puiului natural în România și în întreaga lume.

 • 1996

  Avicola Buzău este listată la Bursa de Valori din România.

 • 1998

  AAylex Trading, corporație românească specializată în marketing, vânzări și distribuție de produse de pasăre, achiziționează un pachet de control al companiei și se constituie într-un conglomerat corporativ care există încă în prezent.

 • 2000

  Cocorico devine o marcă înregistrată a Grupului AAylex, asumându-și promisiunea de a asigura carne de pasăre proaspătă și naturală, calitate premium, standarde etice de producție și responsabilitate socială.

 • 2007


  Sistemul de Management al Calității și Siguranța alimentelor al Avicola Buzău este implementat în conformitate cu standardele HACCP și de bio-securitate ale UE.

 • 2011

  Grupul AAylex înființează AAylex Prod, una dintre cele mai mari și mai moderne fabrici de procesare a cărnii din Europa, cu exporturi de carne de pasăre în peste zece țări și cu milioane de consumatori la nivel global.

 • 2012 


  Marca Cocorico dobândește o nouă identitate vizuală ca marcă înregistrată a AAylex Group.

 • 2015


  Grupul AAylex primește numeroase certificări de produse pentru gama sa de produse Cocorico (de exemplu ISO 9001), care dovedesc angajamentul său față de calitate, biosecuritate și igienă.

 • 2016 


  A fost fondată AAylex Agro Cooperativa Agricolă, cea mai modernă instalație de producție de furaje pentru pui. Pentru asigurarea protecției mediului, sunt amenajate unități speciale de biogaz, sisteme de eliminare a deșeurilor, stații de epurare, filtre de igienizare și panouri solare. În anul 2016, Avicola Buzău se retrage de pe piața bursieră și își menține acționariatul  100% românesc.

 • 2019

  Cocorico lansează, cu ocazia participării la târgul INDAGRA, cel mai mare eveniment din România dedicat agriculturii, horticulturii și viticulturii, o nouă imagine, proaspătă, a brandului.

 • 2020


  Cocorico lansează pe piață produsele cu noua imagine, proaspătă, precum și un concept inovator, noua gamă de produse Cocorico Porții