Pui clasic cu ierburi de Provence

Pui clasic cu ierburi de Provence

Citește mai multe pe
Coriander

Citește mai multe pe
Wikipedia

Citește mai multe pe
Provence Cuisine

Share

În jurul lumii, Rețete

Încercați acest pui fript în unt cu aromă de citrice

Provence (Provența), o regiune mediteraneeană însorită din sud-estul Franței, este bogată în ierburi aromatice precum lavanda, salvia, rozmarinul și cimbrul sălbatic – în special peisajul zonei Garrigue este renumit pentru aceste plante. Aici a luat naștere bine-cunoscutul amestec de condimente denumite generic Ierburi de Provence (Herbes de Provence) aduse în atenția publică de Julia Child, în cartea ei de bucate clasică, Mastering the Art of French Cooking (Deprinderea artei culinare franceze).

Amestecul a fost ulterior comercializat de compania franceză Ducros în anii ’70 și poate fi găsit acum la comercianții de masă și independenți din întreaga lume. Ierburile acompaniază perfect un pui fript și pot fi folosite pe tot parcursul anului și ajustate după gustul personal.

Încearcă rețeta noastră de mai jos de pui cu unt cu aromă de citrice, care poate fi preparată în circa o oră.

De ce ai nevoie

  • 1 pui întreg (1,5-2 kg)
  • 1 ceapă mică, tăiată în 2 jumătăți
  • 1 lămâie mică, tăiată în 2 jumătăți
  • 3 linguri de unt sau de ghee (unt indian)

Condimentare cu Ierburi de Provence

  • 3 lingurițe cimbru
  • 2 lingurițe rozmarin
  • 2 lingurițe măghiran
  • 1 linguriță busuioc
  • 1 linguriță tarhon
  • 1 linguriță fenicul
  • ½ linguriță de mentă
  • ½ linguriță lavandă


Cum se prepară

  1. Încinge în prealabil cuptorul la 200C.
  2. Amestecă ingredientele pentru condimentul Ierburi de Provence într-un bol și transferă-le apoi într-un borcan.
  3. Introdu puiul  într-un vas de copt sau ceaun și adaugă ceapa și lămâia, după care bagă ceaunul în cuptor.
  4. Încinge o tigaie cu unt și adaugă 2 linguri de condiment Ierburi de Provence. Lasă pe foc până când se topește untul.
  5. Acoperă puiul cu amestecul de unt.
  6. Prăjește puiul aproximativ 40 de minute la 200C.
  7. Micșorează temperatura la 175C, întoarce puiul și lasă la cuptor încă 40 de minute.
  8. Întoarce puiul de pe o parte pe alta încă de două ori.
  9. Scoate-l din cuptor și lasă-l să se răcească 10 minute.
CCRC HH P 4_0002_DSC00128
CCRC HH F Recipes 4_0000_DSC00165
CCRC HH P 4_0001_DSC00162
Scroll Up
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]