Rolul proteinelor în pierderea în greutate

Rolul proteinelor în pierderea în greutate

Citește mai multe pe
Gama Noastră de Produse

Share

O dietă bogată în aport de proteine stimulează metabolismul, accelerează sațietatea, reduce pofta de mâncare și influențează o serie de hormoni care reglează greutatea. Greutatea este reglată de o parte a creierului cunoscută sub numele de hipotalamus, care răspunde la diferiți hormoni din organism care sunt activați atunci când consumi sau nu consumi mâncare.

Sațietatea
Hormonul leptinei, care este responsabil pentru stimularea sațietății, este activat atunci când intestinele subțiri detectează proteinele din alimentația ta. Odată ce creierul primește un semnal de la leptină, atunci semnalează organismului să nu mai accepte hrană.

Apetitul
Hormonul grelinei, responsabil pentru semnalarea foamei, este inhibat atunci când pancreasul detectează că sunt prezente grăsimi în intestinele subțiri. Nivelurile de grelină sunt de asemenea reduse odată cu aportul mai mare de proteine.

Pierderea în greutate
Atunci când atât sațietatea, cât și apetitul sunt reglate, aportul caloric este redus, ceea ce poate duce la pierdere în greutate.

Metabolismul
Cifrele variază, dar s-a stabilit că proteinele au un efect termic mai mare (30%) în comparație cu carbohidrații (5-10%) și grăsimile (0-3%). Aceasta înseamnă că, dacă se consumă 100 de calorii de proteine, atunci 30 din acestea sunt folosite pentru a digera și metaboliza proteinele. Datorită acestui efect termic ridicat, proteinele tind să stimuleze metabolismul și permit organismului să ardă mai multe calorii pe parcursul zilei și în timpul somnului.

Menținerea masei musculare
Atunci când pierzi în greutate, nu se ard doar grăsimile, ci masa musculară este, de asemenea, împrăștiată în proces, dacă nu consumi suficiente proteine. Atunci când pierzi masă musculară, rata metabolică scade, de asemenea, ceea ce înseamnă că arzi mai puține calorii decât a fost cazul înainte de a pierde în greutate. Dacă te antrenezi și, de asemenea, restricționezi caloriile, atunci trebuie să te asiguri că vei obține o cantitate adecvată de proteine zilnic pentru a-ți menține sau crește masa musculară.

Cantitatea de proteine de care ai nevoie
Undeva între 25% până la 30% din aportul caloric zilnic ar trebui să provină din proteine. Aceasta înseamnă că, dacă trebuie să consumi 2000 de calorii zilnic pentru a-ți menține greutatea, atunci un număr de 600 dintre aceste calorii ar trebui să provină din proteine.
Pentru a afla care este cantitatea în grame de proteine pe care trebuie să o consumi, înmulțește aportul caloric cu 0,075. Pentru o dietă RDA de 2000 de calorii, acesta ar fi de 150 de grame de proteine. O altă regulă este să înmulțești 1,1 g per kilogram de greutate corporală sau până la 1,8 g dacă doriți să vă construiți masa musculară.

Defalcarea proteinelor la puiul Cocorico
Acesta este un ghid rapid de referință pentru conținutul de proteine din 100 g de carne de pui.

File& mușchiuleț de pui
Proteine – 23,28 g

Pui la grătar
Proteine – 20,43 g

Piept de pui
Proteine – 19,16g

Ciocănele de pui
Proteine – 19,16g

Pulpe superioare de pui cu os și piele
Proteine – 19,16g

Aripioare de pui cu piele
Proteine – 16,83 g

Aripioare de pui
Proteine – 16,83 g

Pipote de pui
Proteine – 16,76g

Ficat de pui
Proteine – 0,23 g

Related Articles

Scroll Up
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]