Adevărul Cocorico

Calitate prin sustenabilitate

Agricultura durabilă înseamnă grijă față de animale, angajați și mediu. Am investit în tehnologii inovatoare pentru susținerea producției de energie regenerabilă și pentru menținerea ecosistemului pentru pui, asigurând bunăstarea, biosiguranța, igiena și protecția mediului. De asemenea, avem o infrastructură specială pentru sistemele de eliminare a deșeurilor și de tratare a apei, cu scopul de a îmbunătăți calitatea microbiologică a apei provenită din puțurile de mare adâncime. Puii Cocorico beau mereu apă pură.

Investiții în calitate

Certificări
AAylex a primit o serie de certificări pentru a opera la cele mai înalte standarde din domeniu. Acestea includ  BRC, IFS, FSSC 22000, ISO 9001, ISO 14001, SGS și multe altele. Verificați certificările noastre aici.

Fermele de reproducție
AAylex deține și administrează ferme de reproducție a păsărilor situate în sud-estul României. Ouăle obținute în urma procesului de reproducere sunt utilizate în incubatoare dotate cu tehnologie modernă și apoi transferate în fermele de pui. Standardele de biosecuritate sunt asigurate în fiecare etapă a acestui proces, inclusiv monitorizarea creșterii puilor, a mediului în care cresc și dietei acestora.

Incubatoarele
Incubatoarele AAylex sunt echipate cu sisteme de monitorizare computerizate care controlează răcirea, căldura și umiditatea, pentru a asigura un mediu controlat cu atenție. În timpul transferului ouălor, igiena și igienizarea sunt menținute de un sistem mecanizat.

Fermele de pui
Grupul AAylex deține și administrează propriile ferme de pui. Puii cresc în spații mari, curate și ventilate, sub stricta atenție a specialiștilor în nutriție, sănătate și creștere. Fermele de pui sunt dotate cu cea mai recentă tehnologie pentru menținerea climatului interior, iar puii au posibilitatea să se deplaseze în spații ample, să se hrănească liber, să respire aer curat și să bea apă la discreție.

Ca parte a programului nostru de biosecuritate, accesul exterior este restricționat, fiind permis doar pentru angajați, puii care sosesc de la incubatoare, livrările de hrană pentru păsări și alte materiale strict necesare fermei. Toate echipamentele, utilajele și instrumentele care intră în fermă sunt spălate și dezinfectate cu atenție, înainte de utilizare.

Abatorul
Grupul AAylex deține un abator în Buzău, România, dotat cu echipamente de ultimă generație. Instalațiile de procesare, de înaltă tehnologie primesc pui transferați de la fermele de pui de carne din cel puțin șapte județe limitrofe. În timpul transportului, se menține o densitate corespunzătoare pentru a asigura bunăstarea puilor. Pe tot parcursul procesării puilor în abatoare, păsările sunt inspectate de Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Laboratoare de Asigurare a Calității (QA)
De la ou, la produsul final, toate etapele sunt monitorizate cu atenție și sunt efectuate continuu teste de laborator pentru a se asigura că siguranța alimentară este respectată la cele mai înalte standarde, în conformitate cu directivele privind siguranța, bunăstarea animală și protecția mediului. Produsele Cocorico sunt verificate și în laboratorul certificat RENAR, care este echipat cu cea mai recentă tehnologie, pentru a analiza calitatea și corectitudinea hranei pentru fiecare etapă de viață a puiului. 

Apa
Instalațiile de apă îmbunătățesc calitatea microbiologică a apei provenite din puțurile adânci, prin filtrare naturală. Nivelurile de nitrați și nitriți sunt chiar mai mici decât limitele minime impuse de lege. Astfel, puii Cocorico beau întotdeauna apă pură.

Hrănirea
Agro Cooperativa Agricolă este cea mai nouă instalație de hrănire a păsărilor a Grupului AAylex din Făurei, România, cu o capacitate de producție de 15 tone de furaje pe oră (110.000 tone pe an). Facilitatea este dotată cu cea mai recentă tehnologie, care menține fluxul de producție și dozarea precisă a tuturor substanțelor nutritive pentru furaje, adaptată fiecărei etape de creștere a puilor. Puii sunt hrăniți cu o dietă 100% vegetală, pe bază de porumb, grâu, triticale și soia, suplimentată cu multi-vitamine și minerale.

Biosecuritatea
Tehnologiile avansate asigură un control adecvat al temperaturii și umidității, ventilației, aerului proaspăt și igienei. Măsurile stricte de igienă, aplicate înainte de fiecare populare a fermelor cu pui și păstrate pe toată durata de creștere a puilor, din fiecare serie,  asigură creșterea de păsări sănătoase.

Bunăstarea
Puii sunt inspectați zilnic în cadrul procesului de abatorizare de către membrii specializați ANSVSA. Grupul de ferme AAylex practică doar creșterea la sol, pe așternut de paie, pentru a asigura standardele de bunăstare a păsărilor, în linie cu directivele europene în vigoare.

Cercetare și expertiză

Peste 38 de ani de experiență în cercetare și dezvoltare au permis specialiștilor AAylex să asigure o hrană adecvată pentru pui, folosind doar ingrediente naturale. Departamentul nostru specializat în nutriție animală certifică calitatea fiecărui ingredient, o procedură realizată de un laborator de asigurare a calității certificat RENAR, echipat cu tehnologie de ultimă generație. Monitorizarea micro-climatului, gestionarea mediului și numeroase acreditări fac parte de asemenea din planurile continue de cercetare și dezvoltare ale Grupului AAylex.

Păsări sigure

Produsele Cocorico sunt naturale și sigure, de fiecare dată.
Acestea nu conțin aditivi, nu sunt modificate genetic (non -OMG), nu conțin hormoni sau antibiotice de creștere, conform legislației în vigoare. 

Mai mult decât atât, garantăm:

  • Pui crescuți conform standardelor etice
  • Producție conform standardelor etice
  • Pui tratați în mod uman
  • Pui hrăniți sută la sută natural

Hrana puilor noștri

Pentru a înțelege cât de importantă este creșterea puilor sănătoși, vă detaliem cum se fabrică hrana acestora. Principalele ingrediente folosite în prepararea hranei sunt grâul, porumbul, soia și uleiul nerafinat de floarea soarelui. Totul începe cu sosirea mașinilor cu cereale la fabrica de hrană pentru pui. Înainte ca transportul de cereale să fie descărcat în silozuri, laboratorul performant aflat la poarta fabricii colectează probe, pe care le analizează în câteva minute, pentru a se asigura că în fabrică intră o materie primă care respectă integral standardele de calitate.

Dacă în urma verificărilor, marfa este declarată conformă, mașina cu cereale este dezinfectată și direcționată către zona de descărcare în siloz.

Nutriționiștii formulează rețetele de hrană computerizat, tinand cont de cerințele nutriționale specifice fiecărei etape de creștere a puilor. Sunt astfel controlate nivelurile de proteină, de aminoacizi estențiali, uleiuri vegetale, soia, floarea soarelui, și complexele de vitamine și minerale. Scopul rețetei este de a oferi energia și proteina optimă creșterii puilor.

Proteina din hrana puilor trebuie să fie ușor digerabilă, pentru a fi asimilată de organism în totalitate. De exemplu, la puii între 1 zi și 10 zile de viață, nivelul de proteină este situat la o valoare de 22,5- 23 %, asigurându-se astfel echilibrul proteină-energie.

La puii între 11 zile – 28 de zile, nivelul de proteină este de 21- 22 %, de unde rezultă o energie crescută; la puii între 35-40 de zile proteina scade la 18 % , iar energia lor crește cu 10 % față de puii între 1 zi și 10 zile.

Puii aflați la o vârstă mai mare necesită un consum crescut de energie și un nivel mai mic de proteine, astfel încât este important să se dozeze cu exactitate fiecare element.

Rețeta, cantitatea de cereale și necesarul de produs finit sunt introduse în computer. Elementele necesare rețetei sunt eliberate automat din fiecare siloz sau buncăr de ingrediente. Fabrica modernă permite dozarea fiecărui microingredient cu o înaltă precizie, pentru formarea granulelor de hrană. Fiecare granulă va fi sterilizată la temperaturi înalte, prin pulverizarea cu aburi.

Granula se răcește în echipamente speciale, apoi este dimensionată în funcție de rețetă. În momentul în care granula a ieșit din răcitor, de pe linia de producție se iau probe, iar laboratorul se asigură că produsul finit rezultat respectă normele de calitate, rețeta și toate normele de biosecuritate. Hrana este transportată în mașini specializate, respectând condiții de siguranță specifice, spre fermele de creștere a puilor.

Hrana pentru pui nu conține niciodată hormoni sau steroizi adăugați – conform legislației în vigoare. Hrana de pui Cocorico nu conține aditivi furajeri sau alimentari și nici făinuri animale. Puiul hrănit cu ingrediente 100% naturale, pe bază de cereale, vitamine și minerale, crescut cu grijă, la sol, pe așternut de paie și în condiții de microclimat și stare de sănătate monitorizate constant, va oferi carnea cu cel mai sănătos și nutritiv profil, fragedă, în mod natural, sigură și gustoasă. Acesta este gustul autentic al cărnii de pui.

Adevărul Cocorico

 Mit

Adevăr

Puiul este nesănătos

Puiul este o sursă importantă de macronutrienți și micronutrienți care alimentează și hrănesc corpul uman. Carnea de pasăre conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru sinteza proteinelor. Carnea albă de pasăre prezintă un conținut ridicat de proteine, în timp ce carnea roșie prezintă un conținut de 19–20%. Studiile epidemiologice susțin opinia comună că un aport adecvat de carne de pasăre facilitează menținerea unei greutăți corporale sănătoase, în special, datorită conținutului ridicat de proteine. De asemenea, are un efect pozitiv în protejarea organismului de riscul de a dezvolta boli degenerative
(de exemplu, boli cardiovasculare, diabet și hipercolesterolemie).

Carbohidrații (zaharurile) se găsesc într-o cantitate mică în carnea de pasăre, deoarece glicogenul muscular este transformat în acid lactic după sacrificare. În ceea ce privește grăsimile, puiul se încadrează în dietele cu conținut scăzut de grăsimi saturate, deoarece este bogat în grăsimi polinesaturate și acizi grași Omega-6.

Mai mult decât atât, carnea conține vitamina B12, care acționează împreună cu acidul folic în multe procese ale corpului, inclusiv sinteza ADN-ului, a globulelor roșii și a tecii de mielină care înconjoară celulele nervoase și accelerează conducerea semnalului de-a lungul celulelor nervoase. 

Vitamina B12 și acidul folic acționează sinergic pentru a reduce concentrațiile de homocisteină ale organismului (un intermediar în conversia metioninei în cisteină). Nivelului ridicat de homocisteină i-a fost atribuită implicarea într-o varietate de afecțiuni, inclusiv ateroscleroza și osteoporoza. Homocisteina facilitează cel mai probabil ateroscleroza prin deteriorarea directă a arterei și prin reducerea integrității peretelui vascular. În cazul osteoporozei, nivelurile crescute de homocisteină duc la o matrice osoasă deteriorată prin interferarea formării de colagen adecvat.

Carnea de pasăre dispune, de asemenea, de o sursă semnificativă de vitamina B3 (niacină), care este implicată în metabolismul proteinelor, lipidelor, carbohidraților și mineralelor și susține funcționalitatea optimă a glandelor suprarenale. 

Niacina acționează în organism ca o componentă a coenzimelor NAD și NADP, care sunt implicate în peste 50 de reacții chimice diferite din organism. 

Coenzima 1, forma activă a vitaminei B3, o substanță prezentă în principal la carnea de pui și curcan, este esențială pentru sănătatea neurologică, stimulând starea de spirit și combătând oboseala. 

În ceea ce privește conținutul de minerale, carnea de pasăre conține micronutrienți importanți, inclusiv seleniu, zinc și fier.

Puiul conține aditivi

Carnea de pasăre Cocorico este 100% naturală. Toate produsele sunt fără aditivi, fără organisme modificate genetic, fără hormoni de creștere și fără antibiotice pentru a spori creșterea. Puii sunt hrăniți cu o dietă 100% vegetală pe bază de porumb, grâu, triticale și soia, suplimentată cu multi-vitamine și minerale

Puiul conține hormoni de creștere

Utilizarea hormonilor de creștere pentru creșterea puilor a fost strict interzisă prin lege îcă din anul 1982, în conformitate cu Directiva 81/602 CEE a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA). Conform articolului 8, secțiunea 3 din Ordonanța 199/2006, carnea sau produsele de la animalele tratate cu agenți estrogeni, androgeni sau gestageni sau beta-agoniști nu pot fi introduse pe piață pentru consum uman. Utilizarea substanțelor precum estradiol-17B, progesteron, testosteron, zeranol, trenbolonă și acetat de melengestrol (MGA) sunt strict interzise.

Ca parte a programului guvernului român de supraveghere strategică pentru siguranța alimentelor și a Ordonanței 35/2016, producătorii de carne de pasăre trebuie să fie de acord cu desfășurarea de audituri efectuate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Probele de produse sunt colectate pentru analize de laborator cu scopul de a exclude prezența hormonilor, substanțelor toxice și a medicamentelor. Mai mult decât atât, AAylex și-a implementat propriul program care monitorizează și verifică prezența oricăror astfel de substanțe în gama sa de produse, compania internațională SGS certificând faptul că produsele Cocorico sunt 100% naturale.

Carnea de pui determină creșterea
în greutate

Carnea de pasăre nu vă va îngrășa, deși puteți crește în greutate dacă dieta dvs. nu face parte dintr-un stil de viață echilibrat. 

Carnea de pui este bogată în proteine, ceea ce contribuie la sațietate și la un nivel echilibrat de glicemie. Acest lucru previne rezistența la insulină și apariția tulburărilor metabolice care pot determina creșterea în greutate și obezitatea.

Calitate prin sustenabilitate
Investiții în calitate
Cercetare și expertiză (know-how)
Păsări sigure
Hrana puilor noștri
Adevărul Cocorico

Calitate prin sustenabilitate

investit în tehnologii inovatoare pentru susținerea producției de energie regenerabilă și pentru menținerea ecosistemului pentru pui, asigurând bunăstarea, biosiguranța, igiena și protecția mediului. De asemenea, avem o infrastructură specială pentru sistemele de eliminare a deșeurilor și de tratare a apei cu scopul de a îmbunătăți calitatea microbiologică a apei provenită din puțurile adânci.

Agricultura durabilă înseamnă grijă față de animale, lucrători și mediu. Am investit în tehnologii inovatoare pentru susținerea producției de energie regenerabilă și pentru menținerea ecosistemului pentru pui, asigurând bunăstarea, biosiguranța, igiena și protecția mediului. De asemenea, avem o infrastructură specială pentru sistemele de eliminare a deșeurilor și de tratare a apei cu scopul de a îmbunătăți calitatea microbiologică a apei provenită din puțurile adânci.


Certificări

AAylex a primit o serie de certificări pentru a opera la cele mai înalte standarde din domeniu. Acestea includ ISO 9001: 2015, ISO 14001: 2015, ISO 22000: 2005, IFS, SGS și multe altele. Verificați certificările noastre aici.

Fermele de reproducție
AAylex deține și administrează ferme de reproducție a păsărilor situate în sud-estul României. Ouăle obținute în urma procesului de reproducere sunt utilizate în incubatoare dotate cu tehnologie modernă și apoi transferate în fermele de pui. Standardele de biosecuritate sunt asigurate în fiecare etapă a acestui proces, inclusiv monitorizarea creșterii puilor, a mediului în care cresc și dietei acestora.

Incubatoarele
Incubatoarele AAylex sunt echipate cu sisteme de monitorizare computerizate care controlează răcirea, căldura și umiditatea pentru a asigura un mediu controlat cu atenție. În timpul transferului ouălor, igiena și igienizarea sunt menținute de un sistem mecanizat.

Fermele de pui
Grupul AAylex deține și administrează propriile ferme de pui. Puii cresc în spații mari, curate și ventilate, sub stricta atenție a specialiștilor în nutriție, sănătate și creștere. Fermele de pui sunt dotate cu cea mai recentă tehnologie pentru menținerea climatului interior, iar puii au posibilitatea să se deplaseze în spații ample, să se hrănească, să respire aer curat și să bea apă la discreție.

Ca parte a programului nostru de biosecuritate, accesul exterior este restricționat la puii care sosesc de la incubatoare, livrările de hrană pentru păsări și alte materiale necesare fermei. Toate echipamentele, utilajele și instrumentele care intră în fermă sunt spălate și dezinfectate cu atenție, înainte de utilizare.

Abatorul
Grupul AAylex deține un abator în Buzău, România, dotat cu echipamente de ultimă generație. Instalațiile de procesare, de înaltă tehnologie primesc pui transferați de la fermele de pui de carne din cel puțin șapte județe limitrofe. În timpul transportului, se menține o densitate corespunzătoare pentru a asigura bunăstarea puilor. Pe tot parcursul procesării puilor în abatoare, păsările sunt inspectate de Autoritatea Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Laboratoare de Asigurare a Calității (QA)
De la ou, la produsul final, toate etapele sunt monitorizate cu atenție și sunt efectuate continuu teste de laborator pentru a se asigura că siguranța alimentară este respectată la cele mai înalte standarde, în conformitate cu directivele privind siguranța, bunăstarea și protecția mediului. Produsele CocoRico sunt verificate și în laboratorul certificat RENAR, care este echipat cu cea mai recentă tehnologie pentru a analiza calitatea și corectitudinea hranei pentru fiecare etapă de viață a puiului.De la ou, la produsul final, toate etapele sunt monitorizate cu atenție și sunt efectuate continuu teste de laborator pentru a se asigura că siguranța alimentară este respectată la cele mai înalte standarde, în conformitate cu directivele privind siguranța, bunăstarea și protecția mediului. Produsele Cocorico sunt verificate și în laboratorul certificat RENAR, care este echipat cu cea mai recentă tehnologie pentru a analiza calitatea și corectitudinea hranei pentru fiecare etapă de viață a puiului.

Apa
Instalațiile de apă îmbunătățesc calitatea microbiologică a apei provenite din puțurile adânci, prin filtrare naturală. Nivelurile de nitrați și nitriți sunt chiar mai mici decât limitele minime impuse de lege.

Hrănirea
Agro Cooperativa Agricolă este cea mai nouă instalație de hrănire a păsărilor a Grupului AAylex din Făurei, România, cu o capacitate de producție de 15 tone de furaje pe oră (110.000 tone pe an). Facilitatea este dotată cu cea mai recentă tehnologie care menține fluxul de producție și dozarea precisă a tuturor substanțelor nutritive pentru furaje, adaptată fiecărei etape de creștere a puilor. Puii sunt hrăniți cu o dietă 100% vegetală pe bază de porumb, grâu, triticale și soia, suplimentată cu multi-vitamine și minerale.

Biosecuritatea
Tehnologiile avansate asigură un control adecvat al temperaturii și umidității, ventilației, aerului proaspăt și igienei.

Bunăstarea
Puii sunt inspectați zilnic în cadrul procesului de abatorizare de către membrii specializați ANSVSA. Grupul de ferme AAylex practică doar creșterea la sol, pe așternut de paie, pentru a asigura standardele de bunăstare a păsărilor, în linie cu directivele ANSVSA.

Peste 38 de ani de experiență în cercetare și dezvoltare au permis specialiștilor AAylex să asigure o hrană adecvată pentru pui, folosind doar ingrediente pe bază de plante. Departamentul nostru specializat în nutriție animală certifică calitatea fiecărui ingredient, o procedură realizată de un laborator de asigurare a calității certificat RENAR, echipat cu tehnologie de ultimă generație. Monitorizarea micro-climatului, gestionarea mediului și numeroase acreditări fac parte de asemenea din planurile continue de cercetare și dezvoltare ale Grupului AAylex.

Produsele Cocorico sunt naturale și sigure, de fiecare dată. Acestea nu conțin aditivi, nu prezintă modificări genetice, nu implică materii procesate, nu conțin hormoni de creștere și antibiotice.

– Nu conțin antibiotice de creștere
– Fără hormoni de creștere
– Fără aditivi
– Pui crescuți conform standardelor etice
– Producție conform standardelor etice
– Pui tratați în mod uman
– Pui hrăniți sută la sută natural
– Produsele nu sunt modificate genetic (non-OMG)

Pentru a intelege cat de importanta este cresterea puilor sanatosi, va detaliem cum se fabrica hrana acestora. Principalele ingrediente folosite in prepararea hranei sunt graul, porumbul, soia si uleiul nerafinat de floarea soarelui.Totul incepe cu sosirea masinilor cu cereale la fabrica de hrana pentru pui. Inainte ca transportul de cereale sa fie descarcat in silozuri, laboratorul performant aflat la poarta fabricii colecteaza probe pe care le analizeaza in cateva minute, pentru a se asigura ca in fabrica intra o materie prima care respecta integral standardele de calitate.

Daca in urma verificarilor, marfa este declarata conforma, masina cu cereale este dezinfectata si directionata catre zona de descarcare in siloz.

Nutritionistii formuleaza retetele de hrana computerizat, tinand cont de cerintele nutritionale specifice fiecarei etape de crestere a puilor. Sunt astfel controlate nivelurile de proteina, de aminoacizi estentiali, uleiuri vegetale, soia, floarea soarelui, si complexele de vitamine si minerale. Scopul retetei este de a oferi energia si proteina optima cresterii puilor.

Proteina din hrana puilor trebuie sa fie usor digerabila, pentru a fi asimilata de organism in totalitate. De exemplu, la puii intre 1 zi si 10 zile de viata, nivelul de proteina este situat la o valoare de 22,5- 23 %, asigurandu-se astfel echilibrul proteina-energie.

La puii intre 11 zile – 28 de zile, nivelul de proteina este de 21- 22 %, de unde rezulta o energie crescuta; la puii intre 35-40 de zile proteina scade la 18 % , iar energia lor creste cu 10 % fata de puii intre 1 zi si 10 zile.

Puii aflati la o varsta mai mare necesita un consum crescut de energie si un nivel mai mic de proteine, astfel incat este important sa se dozeze cu exactitate fiecare element.

Reteta, cantitatea de cereale si necesarul de produs finit sunt introduse in computer. Elementele necesare retetei sunt eliberate automat din fiecare siloz sau buncar de ingrediente. Fabrica moderna permite dozarea fiecarui microingredient cu o inalta precizie, pentru formarea granulelor de hrana. Fiecare granula va fi sterilizata la temperaturi inalte, prin pulverizarea cu aburi.

Granula se raceste in echipamente speciale, apoi este dimensionata in functie de reteta. In momentul in care granula a iesit din racitor, de pe linia de productie se iau probe, iar laboratorul se asigura ca produsul finit rezultat respecta normele de calitate, reteta si toate normele de biosecuritate.Hrana este transportata in masini specializate, respectand conditii de siguranta specifice, spre fermele de crestere a puilor.

Hrana pentru pui nu conține niciodată hormoni sau steroizi adăugați – conform legislatiei in vigoare. Hrana de pui Cocorico nu contine aditivi furajeri sau alimentari si nici fainuri animale. Puiul hranit cu ingrediente 100% naturale, pe baza de cereale, vitamine si minerale, crescut cu grija, la sol, pe asternut de paie si cu conditii de microclimat si stare de sanatate monitorizate constant, va oferi carnea cu cel mai sanatos si nutritiv profil, frageda, sigura si gustoasa. Acesta este gustul autentic al carnii de pui.

Mit
Puiul este nesănătos

Adevăr
Puiul este o sursă importantă de macronutrienți și micronutrienți care alimentează și hrănesc corpul uman. Carnea de pasăre conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru sinteza proteinelor. Carnea albă de pasăre prezintă un conținut ridicat de proteine, în timp ce carnea roșie prezintă un conținut de 19–20%. Studiile epidemiologice susțin opinia comună că un aport adecvat de carne de pasăre facilitează menținerea unei greutăți corporale sănătoase, în special, datorită conținutului ridicat de proteine. De asemenea, are un efect pozitiv în protejarea organismului de riscul de a dezvolta boli degenerative (de exemplu, boli cardiovasculare, diabet și hipercolesterolemie).

Carbohidrații (zaharurile) se găsesc într-o cantitate mică în carnea de pasăre, deoarece glicogenul muscular este transformat în acid lactic după sacrificare. În ceea ce privește grăsimile, puiul se încadrează în dietele cu conținut scăzut de grăsimi saturate, deoarece este bogat în grăsimi polinesaturate și acizi grași Omega-6.

Mai mult decât atât, carnea conține vitamina B12, care acționează împreună cu acidul folic în multe procese ale corpului, inclusiv sinteza ADN-ului, a globulelor roșii și a tecii de mielină care înconjoară celulele nervoase și accelerează conducerea semnalului de-a lungul celulelor nervoase. Vitamina B12 și acidul folic acționează sinergic pentru a reduce concentrațiile de homocisteină ale organismului (un intermediar în conversia metioninei în cisteină). Nivelului de homocisteină a fost implicată într-o varietate de afecțiuni, inclusiv ateroscleroza și osteoporoza. Homocisteina facilitează cel mai probabil ateroscleroza prin deteriorarea directă a arterei și prin reducerea integrității peretelui vascular. În cazul osteoporozei, nivelurile crescute de homocisteină duc la o matrice osoasă deteriorată prin interferarea formării de colagen adecvat.

hey i got ure name from the member search here on the app cuz i was bored and lookin for new people to talk to.hey i got ure name from the member search here on the app cuz i was bored and lookin for new people to talk to.hey i got ure name from the member search here on the app cuz i was bored and lookin for new people to talk to.Carnea de pasăre dispune, de asemenea, de o sursă semnificativă de vitamina B3 (niacină), care este implicată în metabolismul proteinelor, lipidelor, carbohidraților și mineralelor și susține funcționalitatea optimă a glandelor suprarenale. Niacina acționează în organism ca o componentă a coenzimelor NAD și NADP, care sunt implicate în peste 50 de reacții chimice diferite din organism. Coenzima 1, forma activă a vitaminei B3, o substanță prezentă în principal la carnea de pui și curcan, este esențială pentru sănătatea neurologică, stimulând starea de spirit și combătând oboseala. În ceea ce privește conținutul de minerale, carnea de pasăre conține micronutrienți importanți, inclusiv seleniu, zinc și fier.


Mit
Puiul conține aditivi

Adevăr

Carnea de pasăre Cocorico este 100% naturală. Toate produsele sunt fără aditivi, fără organisme modificate genetic, fără hormoni de creștere și fără antibiotice pentru a spori creșterea. Puii sunt hrăniți cu o dietă 100% vegetală pe bază de porumb, grâu, triticale și soia, suplimentată cu multi-vitamine și minerale.


Mit
Puiul conține hormoni de creștere

Adevăr
Utilizarea hormonilor de creștere pentru creșterea puilor a fost strict interzisă prin lege din anul 1982, în conformitate cu Directiva 81/602 CEE a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA). Conform articolului 8, secțiunea 3 din Ordonanța 199/2006, carnea sau produsele de la animalele tratate cu agenți estrogeni, androgeni sau gestageni sau beta-agoniști nu pot fi introduse pe piață pentru consum uman. Utilizarea substanțelor precum estradiol-17B, progesteron, testosteron, zeranol, trenbolonă și acetat de melengestrol (MGA) sunt strict interzise.

Ca parte a programului guvernului român de supraveghere strategică pentru siguranța alimentelor și a Ordonanței 35/2016, producătorii de carne de pasăre trebuie să fie de acord cu desfășurarea de audituri efectuate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Probele de produse sunt colectate pentru analize de laborator cu scopul de a exclude prezența hormonilor, substanțelor toxice și a medicamentelor. Mai mult decât atât, AAylex și-a implementat propriul program care monitorizează și verifică prezența oricăror astfel de substanțe în gama sa de produse, compania internațională SGS certificând faptul că produsele Cocorico sunt 100% naturale.


Mit
Carnea de pui determină creșterea în greutate

Adevăr
Carnea de pasăre nu vă va îngrășa, deși puteți crește în greutate dacă dieta dvs. nu face parte dintr-un stil de viață echilibrat. Carnea de pui este bogată în proteine, ceea ce contribuie la sațietate și la un nivel echilibrat de glicemie. Acest lucru previne rezistența la insulină și apariția tulburărilor metabolice care pot determina creșterea în greutate și obezitatea.