Ciorbă rădăuțeană – gourmandine.ro

  • 6 pulpe de pui (600g)
  • 3 morcovi potriviți
  • 2 păstârnaci potriviți
  • 130g țelină
  • 2 ardei capia
  • 1 ceapă mare
  • 7 căței de usturoi
  • pătrunjel verde tocat mărunt
  • 3 gălbenușuri
  • 200g smântână
  • sare și piper după gust
  • 30 – 50 ml oțet (aici, cantitatea este la aprecierea fiecăruia, după plac)
  • 6 chicken thighs (600g)
  • 3 carrots
  • 2 parsnips
  • 130g celery
  • 2 kapia pepper
  • 1 large onion
  • 7 cloves of garlic
  • finely chopped parsley
  • 3 egg yolks
  • 200g cream
  • salt and pepper to taste
  • 30-50 ml vinegar (here, the amount is at the discretion of each, as desired)
  • Timp de preparare: 75 minute
  • Dificultate:
  • Produs: Pulpe de pui

Metoda

Se spală legumele, se pisează usturoiul, se pregătește carnea. În 4 litri de apă se pun pulpele și legumele întregi, se condimentează și se lasă la fiert aprox. 45 de minute. Odată fierte, se scot și se răcesc, se taie morcovii și ardeii kapia cubulețe, iar restul de legume se pasează. Din supa în care au fiert carnea și legumele se pun într-un bol 350 ml supă.

În alt bol se amestecă 3 gălbenușuri și smântână, până la omogenizare. Se adaugă usturoiul, se amestecă din nou și se adaugă supa de carne și legume oprite separat.

În supă în care au fiert legumele se adaugă  legumele pasate, cele tăiate cubulețe, carnea dezosată și compoziția cu ou și smântână. Se condimentează după gust și se adaugă pătrunjel proaspăt.