Ciulama de pui – culinar.ro

  • 1 pui
  • 2 cepe
  • 6 linguri smântână grasă
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 1 ardei gras
  • 1 lingură făină
  • sare
  • piper
  • 1 legatură pătrunjel
  • 50ml ulei
  • 1 chicken
  • 2 onions
  • 6 tbsp. cream
  • 1 tbsp. sweet paprika
  • 1 bell pepper
  • 1 bell pepper
  • Salt
  • Pepper
  • fresh parsley
  • 50ml oil
  • Timp de preparare: 25 minute
  • Dificultate:
  • Produs: Pui

Metoda

Se tranșează puiul. Se curăță cepele, se toacă și se pun la călit în uleiul încins. Când ceapa devine transparentă, se pun bucățile de pui, se prăjesc puțin, se adaugă boiaua, se amestecă și se acoperă cu apă. Se taie ardeiul gras în două și se pune la fiert. Se fierbe la foc mic spre mediu până când carnea este bine pătrunsă.

Separat, se amestecă făina cu 3 linguri de smântână, se subțiază cu puțină zeamă de carne și când puiul este fiert se toarnă în cratiță amestecând continuu, până se leagă.

Se lasă să mai dea câteva clocote, potriviți de sare și piper. Se ia vasul de pe foc și se adaugă verdeață tocată.