Ficăței în sos cremos de ciuperci – simply-delicious.co.za

  • 750g ficăței de pui, spălați și scurși
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 4 căței de usturoi, zdrobiți
  • 250gr ciuperci, tăiate
  • 250ml smântână
  • 500ml lapte
  • 1/2 cană Sherry
  • 2 frunze de dafin
  • 1/2 linguriță cimbru
  • sare și piper
  • 750g washed and drained chicken livers
  • 1 fine chopped onion
  • 4 crushed garlic cloves
  • 250gr chopped mushrooms
  • 250ml cream
  • 500ml milk
  • 2 tbsp bouillon powder
  • 1/2 cup Sherry
  • 2 bay leaves
  • 1/2 tsp thyme
  • salt and pepper
  • Timp de preparare: 35 minute
  • Dificultate:
  • Produs: Ficăței de pui

Metoda

Se prăjesc  ficățeii de pui până când sunt aproape gata și se scot din tigaie. Se adaugă încă puțin ulei și ceapă, usturoiul și ciupercile. Se sotează 5 minute și apoi se adaugă Sherry.

Se scade puțin sosul și se adaugă smântână după care se pun ficățeii înapoi în tigaie și se adaugă condimentele. La final, se adaugă laptele și se lasă încă 10 minute.