Papricaș de pui – retetecalamama.ro

  • 800 gr -1 kg de carne de pui
  • 200 gr smântână
  • cât de multă ceapă - ceapa va da onctuozitate sosului și dulceață mâncării
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • o lingură de boia de ardei dulce, de bună calitate
  • 2 linguri de făină
  • foaie de dafin
  • verdeață
  • 800 gr -1 kg chicken meat
  • 200 gr sour cream
  • as much onion as possible – the onion will give oiliness to the sauce and a sweet taste
  • 2 spoons of oil
  • salt
  • pepper
  • one spoon of quality sweet paprika
  • 2 spoons of flour
  • laurel
  • green herbs
  • Timp de preparare: 55 minute
  • Dificultate:
  • Produs: Carne de pui

Metoda

Carnea se prăjește în ulei, pe toate părțile, doar până se coagulează sângele. Se scoate și se păstrează într-un loc cald. În grăsimea rămasă se călește ceapa tocată, adăugând și sarea, până devine sticloasă. Se adaugă boia de ardei, se amestecă, se pune imediat carnea în oală și se acoperă cu apă fierbinte. Se adaugă foaia de dafin și se lasă să fiarbă până carnea devine moale, verificând în permanență să aibă suficient lichid.

După ce carnea s-a fiert, se lasă pe foc mic să mai scadă sosul. Între timp, se amestecă smântâna cu făina, se adaugă 2 linguri de apa rece și se omogenizează bine. Se toarnă peste mâncarea care fierbe și se amestecă. Se dă în câteva clocote, se adaugă, după gust, sare și piper. Se servește cu o garnitură potrivită unei mâncări cu sos, presărând verdeață tocată.