Piept de pui cu sos de lămâie și salvie

  • 2 piepți de pui fără piele, fără os
  • 1 lingură făină
  • 1 cățel de usturoi, pisat
  • coajă de la 1 lămâie și sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1/2 ceașcă supă de pui
  • 1 gălbenuș
  • sare și piper, salvie
  • 2 chicken breasts
  • 1 tbsp flour
  • 1 clove garlic, crushed
  • zest from 1 lemon and the juice from 1/2 lemon
  • 1 tbsp olive oil
  • 1/2 cup chicken stock
  • 1 yolk of egg
  • salt and pepper, sage
  • Timp de preparare: 55 minute
  • Dificultate:
  • Produs: Piept de pui

Metoda

Se amestecă făina, coaja și zeama de lămâie și usturoiul într-un bol până se crează o pastă. Se acoperă lejer bucățile de piept de pui cu această pastă de lămâie.

Se scot bucățile de pui din pastă și se păstrează conținutul, apoi se prăjesc bucățile de pui în ulei de măsline până devin aurii. Se adaugă pasta de lămâie rămasă, supa de pui și salvia și se condimentează cu sare și piper. Se amestecă bine și se aduce la punctul de fierbere, apoi se acoperă vasul și se bagă la cuptor 30 de minute.

Într-un bol separat se amestecă gălbenușul cu suc de lămâie.

Când este gata, se scoate vasul din cuptor, se adaugă amestecul de ou și lămâie și se gătește pe aragaz până se îngroașă sosul, amestecând mereu.