Pui caciatorre – lalena.ro

  • 1 kg carne de pui
  • 2 buc ceapă albă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 200gr ciuperci
  • 5 roșii mari/ 2 cutii roșii cubulețe
  • vin roșu demisec
  • sare, piper, oregano
  • 1 kg poultry meat
  • 2 white onions
  • 1 carrot
  • 1 bell pepper
  • 200gr mushrooms
  • 5 big tomatoes/ 2 cans diced tomatoes
  • semi-dry red wine
  • Salt, pepper, oregano
  • Timp de preparare: 25 minute
  • Dificultate:
  • Produs: Pulpe de pui

Metoda

Carnea de pui se spală și se usucă cu un prosop. Se presară cu puțin piper și sare. Se rumenesc pulpele. În acest timp se pregătesc legumele – se taie toate cubulețe, ciupercile se scurg. Roșiile se pun puțin în apa clocotită – 5 secunde, apoi se scot și se decojesc. Se taie cubulețe mici.

Acum se prepară sosul – după ce s-au scos pulpele gata rumenite – în aceeași tigaie și același ulei se pun morcovii și ceapă. Amestecați și lăsați puțin să se înmoaie. Urmează ardeiul – la fel se amestecă și se mai lasă puțin. Se adaugă ciupercile, se amestecă și se mai lasă încă 2-3 minute.

Se toarnă vinul, se amestecă și se mai lasă 2-3 minute. Se adaugă roșiile cubulețe. Se amestecă și se scade sosul. Se transferă într-o tavă, se acoperă cu folie și se lasă până când este gata.