Pui cu pancetta (prosciuto) – www.cookstr.com

  • 250gr. pancetta/ prosciuto tăiată
  • 4 linguri ulei de masline
  • 4 căței de usturoi, tăiați
  • 6 buc. piept de pui
  • sare și piper proaspăt măcinat
  • 3 linguri de făină
  • 2 linguri de oțet
  • 1/4 cană de capere, stoarse
  • 12 măsline Kalamata tăiate, fără sâmburi
  • 1 lingură de cimbru proaspăt
  • 1/2 cană smântână grasă
  • 8 oz (225g) pancetta, diced
  • 4 tbsp. olive oil
  • 4 garlic cloves, chopped
  • 6 chicken breasts
  • salt and freshly ground black pepper
  • 3 tbsp. all purpose flour
  • 2 tbsp. vinegar
  • 1/4 cup capers, rinsed and drained
  • 12 pitted and chopped Kalamata olives
  • 1 tbsp. chopped thyme
  • 1/2 cup heavy cream
  • Timp de preparare: 60 minute
  • Dificultate:
  • Produs: Piept de pui

Metoda

Se gătește pancetta/prosciuto în uleiul de măsline aproximativ 7 minute. Se adaugă usturoiul și se mai lasă 1 minut, se scot pe o farfurie, dar se lasă uleiul în tigaie.

Puiul se trece prin făină amestecată cu sare și piper. Se prăjește în uleiul rămas de la pancetta, aproximativ 5 minute, pe ambele părți. Se transferă toate bucățile în tigaie, se adaugă pancetta, caperele, oțetul, măslinele și cimbrul și se lasă la foc mic jumătate de oră. Se transferă într-un alt vas.

În aceeași tigaie, se pune smântână și se scade aproximativ 3 minute până devine un sos cu care se asezonează mâncarea.