Pui cu smântână – dinpui.ro

  • 5 pulpe de pui
  • 500 gr smântână
  • 2 linguri de făină
  • 100 ml vin alb
  • 1 vârf de linguriță sare
  • 1 vârf de linguriță de piper
  • aproximativ 50-100gr unt
  • 5 chicken thighs
  • 500 grams cream
  • 2 tbsp flour
  • 100 ml white wine
  • a pinch of salt
  • a pinch of pepper
  • ca. 50-100gr butter
  • Timp de preparare: 40 minute
  • Dificultate:
  • Produs: Pulpe de pui

Metoda

Se topește untul într-o cratiță după care se adaugă pulpele de pui condimentate. Se prăjesc pe toate părțile. Se adaugă un pahar de apă și se lasă să fiarbă la foc moderat până scade apa.

Într-un vas separat, se amestecă smântâna, făina și 50 ml apă sau supă de carne. Se condimentează și se scade sosul, iar apoi se toarnă peste pulpele de pui. Se mai lasă 10 minute împreună și se adaugă pătrunjel verde.