Pui cu sos de ardei – bucatariaelenei.blogspot.com

  • 350 g piept de pui dezosat
  • 2 cepe
  • 2 căței de usturoi
  • 2 tije de țelină apio
  • 1-2 lingură amidon
  • 2 linguri ulei, plus o linguriță la marinat
  • 2 ardei grași gălbeni și un rest de ardei roșu
  • căteva crenguțe de cimbrișor proaspăt
  • 2 frunze de dafin
  • 500ml supă de pui
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • zeamă de lămâie, după gust
  • pătrunjel verde pentru decor
  • 350 g chicken breast, boneless
  • 2 onions
  • 2 garlic gloves
  • 2 apia celery stalks
  • 1-2 tbsp. starch
  • 2 tbsp. oil, plus a tbsp. for marinade
  • 2 yellow bell peppers and a rest of red bell pepper
  • fresh thyme
  • 2 bay leaves
  • 500ml chicken stock
  • Salt, fresh grinded pepper
  • lemon juice, to taste
  • Fresh parsley for garnishing
  • Timp de preparare: 90 minute
  • Dificultate:
  • Produs: Piept de pui dezosat

Metoda

Carnea de pui, tăiată fâșii ceva mai mari, se condimentează cu sare, piper, linguriță de ulei, 1 cățel de usturoi zdrobit, zeamă de lămâie și se lasă 30 de minute la marinat în vas acoperit.

Se presară fâșiile cu puțin amidon, doar să formeze un strat foarte fin și se pun într-o tigaie cu o lingură de ulei să se prăjească puțin, pe ambele părți.

Se scot pe o farfurie și se pune restul de ulei în tigaie, peste resturile de la prăjitul puiului, adăugând ceapă și țelină tocate și se înăbușă 2-3 minute.

Se adaugă ardeiul gras tocat, cățelul de usturoi rămas, sare, piper și crenguțele de cimbrișor.

După ce se înăbușă puțin, cât să se înmoaie legumele, se adaugă puiul și supa, foile de dafin, apoi se lasă la fiert, acoperit, la foc mic, circa 45 de minute. Se scoate carnea pe o farfurie și se mixează sosul format, astfel încât să devină omogen. Se adaugă carnea în sos și se mai dă un clocot.