Pui exotic

  • 1 kg piept de pui
  • 2 banane
  • 2 portocale
  • 2 kiwi
  • Ananas proaspăt
  • 200ml de vin roșu sec
  • 3 linguri de zahăr
  • ardei iute
  • sare, piper, boia
  • 1 kg chicken breast
  • 2 bannanas
  • 2 oranges
  • 2 kiwi
  • Fresh pineapple
  • 200ml dry red wine
  • 3 tbsp. sugar
  • chili pepper
  • Salt, pepper, paprika
  • Timp de preparare: 30 minute
  • Dificultate:
  • Produs: Piept de pui

Metoda:

Se curăță merele și se dau prin răzătoare. Se pun la călit în puțin ulei. Sosul obținut se scurge și merele se păsează pentru un piure. Se spală și se taie puiul în bucăți. Se condimentează cu sare, piper și boia și se pune la călit în puțin ulei. Se adaugă și ardei iute deasupra. După ce se rumenește puiul, se adaugă sosul de mere, se lasă puțin, după care se pune zahărul și se lasă să se caramelizeze. Se adaugă vinul roșu, se lasă să dea în fiert de câteva ori.

Se adaugă și sucul proaspăt de la o portocală și se lasă pe foc până mai scade sosul.
Între timp se curăță fructele și se taie bucăți. Prima oară se adaugă ananasul și se lasă cca 3 minute pe foc. După aceea,  se adaugă și restul de fructe și se mai lasă puțin la foc mic. Nu se amestecă de foarte multe ori pentru ca fructele să nu se zdrobească și nici nu se lasă foarte mult pe foc, din același motiv.

Se servește cu orez simplu și cu piure de mere.