Pui mediteranean – 121.ro

  • 4 piepți de pui fără os și fără pieliță
  • sare și piper după gust
  • 10 măsline negre, tocate mărunt
  • 8 roșii uscate la soare, hidratate în ulei, tăiate în feliuțe cât mai subțiri
  • 4 fire de ceapă verde, tăiate pe lungime și apoi tocate mărunt
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
  • 2 lingurițe de busuioc uscat
  • 2 lingurițe de oregano uscat
  • 4 chicken breasts, boneless and no skin
  • Salt & pepper to taste
  • 10 black olives, fine chopped
  • 8 dried tomatoes, coated in oil, fine sliced
  • 4 spring onions, cut lengthwise, fine chopped
  • 3 tbsp. olive oil
  • 2 tbsp. fine chopped parsley
  • 2 tsp dried basil
  • 2 tsp dried oregano
  • Timp de preparare: 50 minute
  • Dificultate:
  • Produs: Piept de pui fără os

Metoda

Se pune grătarul la mijlocul cuptorului. Se spală și se curăță puiul. Se pun laolaltă ingredientele pentru sos într-un castron și se amestecă bine. Se pregătesc patru bucăți mari (cam 35-40 cm) de folie de aluminiu. Se unge cu puțin ulei o parte a fiecărei bucăți de folie și pune câte un piept de pui pe fiecare parte unsă cu ulei. Se ia cu lingura amestecul cu roșii și se întinde pe fiecare bucată de carne, iar apoi se împachetează carnea în folie, fără a se strânge prea tare. Se prind marginile foliei.

Pune pachetele de carne în folie pe o tavă și pune-le la copt în cuptor vreo 20 de minute, până când sunt destul de umflate. Scoate-le din cuptor și lasă-le deoparte aproximativ 5 minute.