Supă Thailandeză cu pui și ciuperci – goodfood.ro

  • 1l de supă de pui fierbinte
  • 2 linguri de sos de chili
  • 1 lingura de sos de pește
  • 2 lingurițe de zahăr
  • coaja și sucul de la 2 lămâi verzi
  • 100g de ciuperci de cultură, champignon, feliate
  • 1 legatură de ceapă verde, feliată
  • 200g resturi de carne pui, tocată
  • 1l hot chicken stock
  • 2 tbsp chili sauce
  • 1 tbsp fish sauce
  • 2 tsp sugar
  • Zest and juice from 2 limettes
  • 100g champignons, sliced
  • spring, diced onion
  • 200g minced poultry
  • Timp de preparare: 30 minute
  • Dificultate:
  • Produs: Pui intreg

Metoda

Se pune supa într-o cratiță, se amestecă cu sosul gros de chili, sosul de pește, zahărul, sucul de lâmăie și coaja întreagă bine curățată de ceară de la o lămâie verde stoarsă. Se aduce la punctul de fierbere, se adaugă ciupercile și partea albă a cepei verzi. Se acoperă și se lasă la fiert pentru 2 minute. Se adaugă puiul și mare parte din frunzele de ceapă și se lasă să se pătrundă, se servește apoi în boluri, presărată cu restul de coajă de lămâie și restul de frunze de ceapă.