Vara se numără absolvenții! „Atelierul Micilor Bucătari – CocoRico”, Promoția iunie 2017

Programul educaţional „Atelierul Micilor Bucătari – CocoRico” ediția 2017, derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Buzău a ajuns la final. Peste 170 de elevi din ciclul primar au absolvit cursurile de „Mici Bucătari CocoRico”, de la momentul lansării campaniei CSR în anul 2015 și până în prezent, în cadrul atelierelor din București și Buzău.

Laura Mocanu, Chef bucătar premiat la Olimpiada Gastronomică de la Erfurt, Germania, în 2016, a pregătit împreună cu elevii mâncăruri deosebite, precum cușcuș cu pui și legume în unt, salata de primăvară cu pui sau toast cu pui și sos de iaurt, care i-au încântat pe micii bucătari în devenire și i-au convins să încerce rețete noi, să ajute la pregătirea meselor în familie, să mănânce mai sănătos, descoperind totodată tainele artei culinare.

Am petrecut zile deosebite în cadrul atelierelor Micilor Bucătari și am fost onorată de invitația Aaylex de a participa activ la educația culinară a celor mici. Chiar dacă au doar 8-9 anișori, e bine să ne învățăm copiii să aleagă produse sănătoase, să descopere că poate fi amuzant să gătească alături de cei dragi și să mănânce alimente mai puțin procesate, legume, fructe și proteine de calitate,” a declarat Laura Mocanu.

Sub sloganul „Gătim gustos şi sănătos!”, 36 de elevi din clasele a II-a și a III-a de la Liceul de Artă „Margareta Sterian” și ”Școala Gimnazială Vadu Pașii” s-au alăturat, în acest an, experților culinari și voluntarilor Aaylex. Elevii, îndrumați de chef bucătar Laura Mocanu, au participat la câte 4 cursuri de gătit unde au pregătit rețete simple și sănătoase, realizate din carne de pui și legume, precum și deserturi. Fiecare sesiune de gătit a oferit elevilor posibilitatea de a savura mâncăruri delicioase, din ingrediente proaspete și naturale, pe care le-au pregătit ei înșiși și pe care le-a degustat ulterior cu multă plăcere.

La finalul sesiunilor de gătit, elevii au primit echipamente de bucătari și diplome de merit, care atestă noua lor calitate de „Mici Bucătari CocoRico”, precum și premii pentru participarea la concursul cu desene „Dejunul în familie. Elevii au oferit la rândul lor, voluntarilor Aaylex, un recital de vioară și un moment artistic.

Atelierul Micilor Bucatari CocoRico