Stiati ca?

Mit

Adevăr

Puiul este nesănătos

Puiul este o sursă importantă de macronutrienți și micronutrienți care alimentează și hrănesc corpul uman. Carnea de pasăre conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru sinteza proteinelor. Carnea albă de pasăre prezintă un conținut ridicat de proteine, în timp ce carnea roșie prezintă un conținut de 19–20%. Studiile epidemiologice susțin opinia comună că un aport adecvat de carne de pasăre facilitează menținerea unei greutăți corporale sănătoase, în special, datorită conținutului ridicat de proteine. De asemenea, are un efect pozitiv în protejarea organismului de riscul de a dezvolta boli degenerative
(de exemplu, boli cardiovasculare, diabet și hipercolesterolemie).

Carbohidrații (zaharurile) se găsesc într-o cantitate mică în carnea de pasăre, deoarece glicogenul muscular este transformat în acid lactic după sacrificare. În ceea ce privește grăsimile, puiul se încadrează în dietele cu conținut scăzut de grăsimi saturate, deoarece este bogat în grăsimi polinesaturate și acizi grași Omega-6.

Mai mult decât atât, carnea conține vitamina B12, care acționează împreună cu acidul folic în multe procese ale corpului, inclusiv sinteza ADN-ului, a globulelor roșii și a tecii de mielină care înconjoară celulele nervoase și accelerează conducerea semnalului de-a lungul celulelor nervoase. 

Vitamina B12 și acidul folic acționează sinergic pentru a reduce concentrațiile de homocisteină ale organismului (un intermediar în conversia metioninei în cisteină). Nivelului ridicat de homocisteină i-a fost atribuită implicarea într-o varietate de afecțiuni, inclusiv ateroscleroza și osteoporoza. Homocisteina facilitează cel mai probabil ateroscleroza prin deteriorarea directă a arterei și prin reducerea integrității peretelui vascular. În cazul osteoporozei, nivelurile crescute de homocisteină duc la o matrice osoasă deteriorată prin interferarea formării de colagen adecvat.

Carnea de pasăre dispune, de asemenea, de o sursă semnificativă de vitamina B3 (niacină), care este implicată în metabolismul proteinelor, lipidelor, carbohidraților și mineralelor și susține funcționalitatea optimă a glandelor suprarenale. 

Niacina acționează în organism ca o componentă a coenzimelor NAD și NADP, care sunt implicate în peste 50 de reacții chimice diferite din organism. 

Coenzima 1, forma activă a vitaminei B3, o substanță prezentă în principal la carnea de pui și curcan, este esențială pentru sănătatea neurologică, stimulând starea de spirit și combătând oboseala. 

În ceea ce privește conținutul de minerale, carnea de pasăre conține micronutrienți importanți, inclusiv seleniu, zinc și fier.

Puiul conține aditivi

Carnea de pasăre Cocorico este 100% naturală. Toate produsele sunt fără aditivi, fără organisme modificate genetic, fără hormoni de creștere și fără antibiotice pentru a spori creșterea. Puii sunt hrăniți cu o dietă 100% vegetală pe bază de porumb, grâu, triticale și soia, suplimentată cu multi-vitamine și minerale

Puiul conține hormoni de creștere

Utilizarea hormonilor de creștere pentru creșterea puilor a fost strict interzisă prin lege îcă din anul 1982, în conformitate cu Directiva 81/602 CEE a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA). Conform articolului 8, secțiunea 3 din Ordonanța 199/2006, carnea sau produsele de la animalele tratate cu agenți estrogeni, androgeni sau gestageni sau beta-agoniști nu pot fi introduse pe piață pentru consum uman. Utilizarea substanțelor precum estradiol-17B, progesteron, testosteron, zeranol, trenbolonă și acetat de melengestrol (MGA) sunt strict interzise.

Ca parte a programului guvernului român de supraveghere strategică pentru siguranța alimentelor și a Ordonanței 35/2016, producătorii de carne de pasăre trebuie să fie de acord cu desfășurarea de audituri efectuate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Probele de produse sunt colectate pentru analize de laborator cu scopul de a exclude prezența hormonilor, substanțelor toxice și a medicamentelor. Mai mult decât atât, AAylex One și-a implementat propriul program care monitorizează și verifică prezența oricăror astfel de substanțe în gama sa de produse, compania internațională SGS certificând faptul că produsele Cocorico sunt 100% naturale.

Carnea de pui determină creșterea
în greutate

Carnea de pasăre nu vă va îngrășa, deși puteți crește în greutate dacă dieta dvs. nu face parte dintr-un stil de viață echilibrat. 

Carnea de pui este bogată în proteine, ceea ce contribuie la sațietate și la un nivel echilibrat de glicemie. Acest lucru previne rezistența la insulină și apariția tulburărilor metabolice care pot determina creșterea în greutate și obezitatea.

Calitate prin sustenabilitate
Investiții în calitate
Cercetare și expertiză (know-how)
Păsări sigure
Hrana puilor noștri
Adevărul Cocorico

Mit
Puiul este nesănătos

Adevăr
Puiul este o sursă importantă de macronutrienți și micronutrienți care alimentează și hrănesc corpul uman. Carnea de pasăre conține toți aminoacizii esențiali necesari pentru sinteza proteinelor. Carnea albă de pasăre prezintă un conținut ridicat de proteine, în timp ce carnea roșie prezintă un conținut de 19–20%. Studiile epidemiologice susțin opinia comună că un aport adecvat de carne de pasăre facilitează menținerea unei greutăți corporale sănătoase, în special, datorită conținutului ridicat de proteine. De asemenea, are un efect pozitiv în protejarea organismului de riscul de a dezvolta boli degenerative (de exemplu, boli cardiovasculare, diabet și hipercolesterolemie).

Carbohidrații (zaharurile) se găsesc într-o cantitate mică în carnea de pasăre, deoarece glicogenul muscular este transformat în acid lactic după sacrificare. În ceea ce privește grăsimile, puiul se încadrează în dietele cu conținut scăzut de grăsimi saturate, deoarece este bogat în grăsimi polinesaturate și acizi grași Omega-6.

Mai mult decât atât, carnea conține vitamina B12, care acționează împreună cu acidul folic în multe procese ale corpului, inclusiv sinteza ADN-ului, a globulelor roșii și a tecii de mielină care înconjoară celulele nervoase și accelerează conducerea semnalului de-a lungul celulelor nervoase. Vitamina B12 și acidul folic acționează sinergic pentru a reduce concentrațiile de homocisteină ale organismului (un intermediar în conversia metioninei în cisteină). Nivelului de homocisteină a fost implicată într-o varietate de afecțiuni, inclusiv ateroscleroza și osteoporoza. Homocisteina facilitează cel mai probabil ateroscleroza prin deteriorarea directă a arterei și prin reducerea integrității peretelui vascular. În cazul osteoporozei, nivelurile crescute de homocisteină duc la o matrice osoasă deteriorată prin interferarea formării de colagen adecvat.

hey i got ure name from the member search here on the app cuz i was bored and lookin for new people to talk to.hey i got ure name from the member search here on the app cuz i was bored and lookin for new people to talk to.hey i got ure name from the member search here on the app cuz i was bored and lookin for new people to talk to.Carnea de pasăre dispune, de asemenea, de o sursă semnificativă de vitamina B3 (niacină), care este implicată în metabolismul proteinelor, lipidelor, carbohidraților și mineralelor și susține funcționalitatea optimă a glandelor suprarenale. Niacina acționează în organism ca o componentă a coenzimelor NAD și NADP, care sunt implicate în peste 50 de reacții chimice diferite din organism. Coenzima 1, forma activă a vitaminei B3, o substanță prezentă în principal la carnea de pui și curcan, este esențială pentru sănătatea neurologică, stimulând starea de spirit și combătând oboseala. În ceea ce privește conținutul de minerale, carnea de pasăre conține micronutrienți importanți, inclusiv seleniu, zinc și fier.

Mit
Puiul conține aditivi

Adevăr

Carnea de pasăre Cocorico este 100% naturală. Toate produsele sunt fără aditivi, fără organisme modificate genetic, fără hormoni de creștere și fără antibiotice pentru a spori creșterea. Puii sunt hrăniți cu o dietă 100% vegetală pe bază de porumb, grâu, triticale și soia, suplimentată cu multi-vitamine și minerale.

Mit
Puiul conține hormoni de creștere

Adevăr
Utilizarea hormonilor de creștere pentru creșterea puilor a fost strict interzisă prin lege din anul 1982, în conformitate cu Directiva 81/602 CEE a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA). Conform articolului 8, secțiunea 3 din Ordonanța 199/2006, carnea sau produsele de la animalele tratate cu agenți estrogeni, androgeni sau gestageni sau beta-agoniști nu pot fi introduse pe piață pentru consum uman. Utilizarea substanțelor precum estradiol-17B, progesteron, testosteron, zeranol, trenbolonă și acetat de melengestrol (MGA) sunt strict interzise.

Ca parte a programului guvernului român de supraveghere strategică pentru siguranța alimentelor și a Ordonanței 35/2016, producătorii de carne de pasăre trebuie să fie de acord cu desfășurarea de audituri efectuate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Probele de produse sunt colectate pentru analize de laborator cu scopul de a exclude prezența hormonilor, substanțelor toxice și a medicamentelor. Mai mult decât atât, AAylex One și-a implementat propriul program care monitorizează și verifică prezența oricăror astfel de substanțe în gama sa de produse, compania internațională SGS certificând faptul că produsele Cocorico sunt 100% naturale.

Mit
Carnea de pui determină creșterea în greutate

Adevăr
Carnea de pasăre nu vă va îngrășa, deși puteți crește în greutate dacă dieta dvs. nu face parte dintr-un stil de viață echilibrat. Carnea de pui este bogată în proteine, ceea ce contribuie la sațietate și la un nivel echilibrat de glicemie. Acest lucru previne rezistența la insulină și apariția tulburărilor metabolice care pot determina creșterea în greutate și obezitatea.