Muștarul integral Moutarde de Meaux Muștar de Pommery
Citește mai multe pe Cocorico Gama Noastră de Produse
Citește mai multe pe Moutarde de Meaux
Cumpără de pe Sous Chef
Share
Muștarul gurmanzilor
Rețeta de muștar integral Moutarde de Meaux este cam din 1632 și nu s-a schimbat modificat deloc. Cu secole în urmă, muștarul putea fi găsit pe mesele de ospețe ale curții regale franceze și a fost considerat „muștarul gurmanzilor” de către expertul culinar Brillat-Savarin.
Cuvântul francez „moutarde” își are originea din două cuvinte latinești (mustum ardens). Acestea se traduc prin „mustul arzător”, deoarece muștarul a fost întotdeauna creat dintr-o bază de must sau suc de struguri nefermentat. Alții fac referire la domnia ducelui Philippe Téméraire, mare duce de Burgundia, care în 1382 a acordat orașului Dijon diverse drepturi, inclusiv cel de a-i prelua blazonul cu motto-ul: „Moult me tarde”. Moutarde a evoluat în cele din urmă în cuvântul englezesc „muștar”.
Încearcă să adaugi muștar integral Moutarde de Meaux de Pommery în sandvișul tău cu friptură de pui, ca parte a dressingului pentru salată Caesar, să-l amesteci printre cartofii prăjiți cu bacon crocant sau să-l strecori în sandvișul preferat cu șuncă.