Lucrăm împreună pentru o Europă verde și competitivă! Finalizarea proiectului “Green and innovative sustainable evolution in the food industry”

Lucrăm împreună pentru o Europă verde și competitivă! Finalizarea proiectului “Green and innovative sustainable evolution in the food industry”

25 martie 2024

AAYLEX ONE a finalizat cu succes implementarea proiectului ”Evoluția sustenabilă, verde și inovativă în industria alimentară“, finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin EEA and Norway Grants 2014-2021 în România, în cadrul „Programului Energie Romania”, încheiat cu Innovation Norway, în calitate de operator de program.

Valoarea totală a proiectului este de EUR 860,000.00, din care asistența financiară nerambursabilă reprezintă EUR 430,000.00, intensitatea cofinanțării nerambursabile fiind de 50.00%  pentru investiție.

Proiectul este implementat în România, în județele Buzău, Ialomița și Constanța, în cinci dintre locațiile AAylex ONE, selectate în proiect, respectiv un număr de 4 ferme de păsări și o fabrică de nutrețuri concentrate.

Obiectivul general al proiectului este de a reduce dependența de energia convențională precum și de a optimiza cheltuielile legate de energia necesară proceselor de producție prin sistemul fotovoltaic integrat instalat, cu o capacitate de 996,75 kwp și o producție de energie verde de aproximativ 1300 MWh/an, utilizată pentru autoconsum. Proiectul “Evoluția sustenabilă, verde și inovativă în industria alimentară” contribuie la reducerea emisiilor de carbon cu 557 t echivalent CO2/an precum și la atingerea obiectivelor AAylex ONE de dezvoltare durabilă și rezilientă.

Articolul în întregime (DOCX) 

Rulează videoul
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.