Buna shimeji, partenerul culinar
Rețete
Prăjite, aceste mănunchiuri de ciuperci cu pălărie maronie sunt crocante, degajă o aromă dulceagă, dar au un gust amărui atunci când sunt consumate crude. Ca și garnitură, sunt ușor de gătit și vor stârni apetitul epicureicului din tine.
Această rețetă simplă de ciuperci sotate, cunoscute și sub denumirea de ciuperci de fag maro, reprezintă o garnitură perfectă pentru friptură și poate fi folosită și pentru a garnisi un piept de pui, carne de porc sau chiar un bol de paste. Dacă nu găsești ciuperci de acest soi, această rețetă se poate prepara și cu ciuperci obișnuite gen champignon. Poți încerca, de asemenea, să schimbi puțin rețeta înlocuind cimbrul cu alte condimente.
De ce ai nevoie
- 2 linguri de unt rece (împărțit)
- 0,5 kg ciuperci (tăiate)
- Sare și piper negru măcinat proaspăt, după gust
- 1 cățel de usturoi (tocat fin)
- 1/2 cană supă de pui
- 1 lingură oțet balsamic
- Opțional: 1/2 linguriță frunze proaspete de cimbru
Prepararea cărnii de pui
- 1 kg piept de pui Cocorico fără piele și dezosat
- 3 linguri de ulei de măsline
- Zeama de la 1 lămâie
- Un vârf de piper negru și sare de mare
- Timp de preparare: 10 minute
Cum se prepară
- Topește jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie mare la foc mediu.
- Adaugă ciupercile și un vârf de cuțit mare de sare.
- Lasă-le pe foc amestecând aproximativ 10 minute sau până când sucul din ciuperci s-a evaporat și acestea s-au rumenit ușor.
- Adaugă usturoiul și lasă pe foc încă un minut.
- Adaugă supa de pui și oțetul balsamic.
- Mărește focul la aragaz și gătește până când lichidul începe să fiarbă.
- Mai lasă pe foc câteva minute, până când lichidul s-a evaporat aproape tot.
- Stinge focul și amestecă în conținut lingura de unt rece rămasă.
- Adaugă cimbru, dacă dorești.
- Gustă și ajustează asezonarea. Servește imediat.