Divin de crocant

Divin de crocant

Citește mai multe pe Cocorico Gama Noastră de Produse

Share

Rețete

Iubitul șnițel clasic cu cartofi copți

De ce ai nevoie
Pentru şniţel:

  • 4 bucăţi de piept de pui fără piele şi dezosate
  • 2 ouă mari
  • 1 lingură de muştar de Dijon
  • Sare de mare şi piper
  • 2 căni de crutoane sau panko
  • 2 linguri de ulei de nucă de cocos
  • 2 linguri de unt

Pentru cartofii copţi

  • 1 kg de cartofi noi
  • 3 linguri de ulei de măsline

Cum se prepară

  1. Preîncălzeşte cuptorul la 225°C. Unge cartofii noi spălaţi cu ulei de măsline şi transferă-i într-o tavă de copt căptuşită. Lasă cartofii în cuptor timp de 20 de minute până devin moi.
  2. Bate bucăţile de piept de pui până ajung la o grosime de 0,5 cm. Presară peste fiecare bucată sare de mare şi piper.
  3. Într-un vas, bate cele 2 ouă cu muştar de Dijon. Într-un alt vas, adaugă crutoanele de pâine.
  4. Înmoaie fiecare bucată de pui în amestecul din ouă, apoi trece-l prin crutoane, îmbrăcând complet fiecare bucată de piept de pui.
  5. Într-o tigaie adâncă, încinge 1 lingură de ulei de nucă de cocos împreună cu 1 lingură de unt, la putere medie – ridicată. Adaugă în tigaie două bucăți de piept de pui și aşteaptă să se rumenească pe ambele părți. Nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute.
  6. Scoate preparatul și transferă-l într-o farfurie căptușită cu hârtie.
  7. Adaugă restul de 1 lingură de ulei de cocos și 1 lingură de unt și prepară celelalte două bucăți de piept de pui.
  8. Scoate cartofii din cuptor și presară peste ei sare de mare și piper. Pune-i lângă şniţel, împreună cu o felie de lămâie.
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.