Divin de crocant
Rețete
Iubitul șnițel clasic cu cartofi copți
De ce ai nevoie
Pentru şniţel:
- 4 bucăţi de piept de pui fără piele şi dezosate
- 2 ouă mari
- 1 lingură de muştar de Dijon
- Sare de mare şi piper
- 2 căni de crutoane sau panko
- 2 linguri de ulei de nucă de cocos
- 2 linguri de unt
Pentru cartofii copţi
- 1 kg de cartofi noi
- 3 linguri de ulei de măsline
Cum se prepară
- Preîncălzeşte cuptorul la 225°C. Unge cartofii noi spălaţi cu ulei de măsline şi transferă-i într-o tavă de copt căptuşită. Lasă cartofii în cuptor timp de 20 de minute până devin moi.
- Bate bucăţile de piept de pui până ajung la o grosime de 0,5 cm. Presară peste fiecare bucată sare de mare şi piper.
- Într-un vas, bate cele 2 ouă cu muştar de Dijon. Într-un alt vas, adaugă crutoanele de pâine.
- Înmoaie fiecare bucată de pui în amestecul din ouă, apoi trece-l prin crutoane, îmbrăcând complet fiecare bucată de piept de pui.
- Într-o tigaie adâncă, încinge 1 lingură de ulei de nucă de cocos împreună cu 1 lingură de unt, la putere medie – ridicată. Adaugă în tigaie două bucăți de piept de pui și aşteaptă să se rumenească pe ambele părți. Nu ar trebui să dureze mai mult de 10 minute.
- Scoate preparatul și transferă-l într-o farfurie căptușită cu hârtie.
- Adaugă restul de 1 lingură de ulei de cocos și 1 lingură de unt și prepară celelalte două bucăți de piept de pui.
- Scoate cartofii din cuptor și presară peste ei sare de mare și piper. Pune-i lângă şniţel, împreună cu o felie de lămâie.