Tandoori de pui pe bok choy cald
Bok choy, care face parte din familia de legume crucifere, este cunoscută pentru a capacitatea ei de a „răstigni” bolile așa cum ne spune și numele. Bok choy este garnisită cu cantități mari de vitamine C și A, precum și potasiu. Vitamina C este un antioxidant puternic, vitamina A este cunoscută ca fiind un stimulent imunitar, iar potasiul ajută la conducția mușchilor și nervilor. Pentru următoarea garnitură la carnea de pui, călește niște bok choy în ulei de măsline cu usturoi și apoi savurează preparatul.
De ce ai nevoie pentru mixul de condimente tandoori.
Folosiți câte o lingură de
- Ghimbir
- Curcumă
- Chimion
- Coriandru
- Paprika
- Sare de mare
Asigură-te că păstrezi amestecul de condimente într-un recipient etanș, într-o zonă răcoroasă, ferită de lumina soarelui.
Pentru ciocănelele de pui cu bok choy, ai nevoie de
- 1kg ciocănelele de pui
- 3 linguri de amestec de condimente tandoori
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 bucăți de bok choy
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- Zeama de la 1 lămâie
Cum se prepară
- Încinge cuptorul la 180C.
- Prepară o pastă de condimente combinând amestecul de condimente tandoori cu 2 lingurițe de ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Unge ciocănelele de pui cu pasta rezultată. - Lasă la cuptor timp de 25 – 30 de minute.
- Între timp, încinge 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie și adaugă usturoiul tocat.
- Adaugă bok choy și sotează ușor. Servește alături de ciocănelele de pui.