Brunch-ul de duminică cu ouă ochiuri

Brunch-ul de duminică cu ouă ochiuri

Citește mai multe pe Cocorico Gama Noastră de Produse

Share

Rețete

Dacă nu ești o persoană matinală, care se trezește devreme în weekend sau orice alt tip de persoană matinală, atunci prepară aceste ouă ochiuri pentru un brunch târziu. Asigură-ți aportul de proteine adăugând un pic de carne de pui și completează farfuria cu niște roșii cherry suculente, sparanghel și brânză feta mărunțită.

De ce ai nevoie

  • 1 ou
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 legătură de sparanghel
  • 2 căței de usturoi
  • Coaja de la 1 lămâie
  • Zeama de la ½ lămâie
  • Piept de pui feliat
  • Câteva roșii cherry
  • Brânză feta

Cum se prepară

  1. Urmează această tehnică pentru a obține albușuri perfect prăjite cu un gălbenuș moale.
  2. Pentru început, pune pe foc o tigaie din fontă cu un pic de ulei până se încinge.
  3. Sparge un ou, pune-l în tigaie în centru și prăjește albușul până devine de un alb opac.
  4. Apoi, adaugă câteva picături de apă în tigaie și acoperă cu un capac timp de 30 de secunde.
  5. Aburul va găti în continuare albușul la suprafață, păstrând gălbenușul moale.
  6. Pentru a prepara sparanghelul: Adaugă 2 linguri de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie.
  7. Adaugă 2 căței de usturoi tocați.
  8. Adaugă coaja și zeama de la o jumătate de lămâie.
  9. Sotează preparatul până degajă arome specifice.
  10. Adaugă sparanghelul și lasă la foc mic aproximativ 5 minute sau până se înmoaie.
  11. Aranjează două frunze de sparanghel pe o farfurie și adaugă oul. Garnisește apoi cu niște felii de piept de pui, roșii cherry, precum și feta sfărâmată.
    Iată!
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.