Brunch-ul de duminică cu ouă ochiuri
Rețete
Dacă nu ești o persoană matinală, care se trezește devreme în weekend sau orice alt tip de persoană matinală, atunci prepară aceste ouă ochiuri pentru un brunch târziu. Asigură-ți aportul de proteine adăugând un pic de carne de pui și completează farfuria cu niște roșii cherry suculente, sparanghel și brânză feta mărunțită.
De ce ai nevoie
- 1 ou
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 legătură de sparanghel
- 2 căței de usturoi
- Coaja de la 1 lămâie
- Zeama de la ½ lămâie
- Piept de pui feliat
- Câteva roșii cherry
- Brânză feta
Cum se prepară
- Urmează această tehnică pentru a obține albușuri perfect prăjite cu un gălbenuș moale.
- Pentru început, pune pe foc o tigaie din fontă cu un pic de ulei până se încinge.
- Sparge un ou, pune-l în tigaie în centru și prăjește albușul până devine de un alb opac.
- Apoi, adaugă câteva picături de apă în tigaie și acoperă cu un capac timp de 30 de secunde.
- Aburul va găti în continuare albușul la suprafață, păstrând gălbenușul moale.
- Pentru a prepara sparanghelul: Adaugă 2 linguri de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie.
- Adaugă 2 căței de usturoi tocați.
- Adaugă coaja și zeama de la o jumătate de lămâie.
- Sotează preparatul până degajă arome specifice.
- Adaugă sparanghelul și lasă la foc mic aproximativ 5 minute sau până se înmoaie.
- Aranjează două frunze de sparanghel pe o farfurie și adaugă oul. Garnisește apoi cu niște felii de piept de pui, roșii cherry, precum și feta sfărâmată.
Iată!