Prânzul de duminică perfect al stăpânului
Rețete
Pui fript cu lămâie și spanac
De ce ai nevoie
- 1kg piept de pui
- 500g de șalote
- 5 frunze de dafin
- 3 linguri de unt
- Coajă și zeamă de la 1 lămâie
- 4 căni de spanac
- 2 căței de usturoi, tocați mărunt
- 1 lingură ulei de măsline
Cum se prepară
- Preîncălzește cuptorul la 1800C. Unge pieptul de pui cu 2 linguri de unt topit și condimentează.
- Adaugă untul rămas într-un vas rezistent la cuptor și lasă-l la foc mediu.
- Adaugă carnea de pui și lasă pe foc 4 minute, pe fiecare parte.
- Pune șalotele în ceaun și adaugă frunzele de dafin, coaja de lămâie și zeama de lămâie.
- Mută ceaunul la cuptor și lasă-l la foc încă 25 de minute.
- Pentru a sota spanacul, încinge uleiul de măsline într-o tigaie și adaugă usturoi.
- Amestecă până se degajă o aromă specifică apoi adaugă spanacul cu un pic de sare.
- Lasă pe foc până când spanacul se înmoaie si apoi scoate-l de pe foc.