Prânzul de duminică perfect al stăpânului

Prânzul de duminică perfect al stăpânului

Citește mai multe pe Wikipedia

Share

Rețete

Pui fript cu lămâie și spanac

De ce ai nevoie

  • 1kg piept de pui
  • 500g de șalote
  • 5 frunze de dafin
  • 3 linguri de unt
  • Coajă și zeamă de la 1 lămâie
  • 4 căni de spanac
  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 1 lingură ulei de măsline

Cum se prepară

  1. Preîncălzește cuptorul la 1800C. Unge pieptul de pui cu 2 linguri de unt topit și condimentează.
  2. Adaugă untul rămas într-un vas rezistent la cuptor și lasă-l la foc mediu.
  3. Adaugă carnea de pui și lasă pe foc 4 minute, pe fiecare parte.
  4. Pune șalotele în ceaun și adaugă frunzele de dafin, coaja de lămâie și zeama de lămâie.
  5. Mută ceaunul la cuptor și lasă-l la foc încă 25 de minute.
  6. Pentru a sota spanacul, încinge uleiul de măsline într-o tigaie și adaugă usturoi.
  7. Amestecă până se degajă o aromă specifică apoi adaugă spanacul cu un pic de sare.
  8. Lasă pe foc până când spanacul se înmoaie si apoi scoate-l de pe foc.
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.