Lectură plăcută

Lectură plăcută

Share

Cunoștințe culinare, De pe internet

Partea a doua: De-a lungul lumii, în universul revistelor culinare

Am realizat cronica unora dintre cele mai frumoase reviste culinare de pe tot globul, pentru a vă garnisi măsuța de cafea. Fiecare titlu marchează propriul mic univers, plin până la refuz cu instantanee culinare și povești care-ți lasă gura-apă ce gravitează în jurul preparatelor culinare, culturii și a tuturor actorilor influenți din sfera culinară.

Gourmand
The Gourmand este un jurnal bianual premiat de artă culinară și cultură, fiind considerată cea mai bună publicație de eseuri și aventuri culinare. Însă nu este cum v-ați aștepta o revistă culinară standard, banală, deoarece explorează subiecte particulare precum „statutul social al ketchup-ului” și duce creativitatea culinară la un nivel cu totul nou. Lasă-l pe Gourmand să te scoată de pe calea bătută – vezi cele mai recente discuții ale acestora în numărul 14.
www.thegourmand.co.uk

Gourmet Traveller
Fie că luați masa la restaurant, fie în propria casă, Gourmet Traveller are ceva pentru toată lumea. Revista explorează cele mai bune preparate culinare, vinuri, cei mai apreciați bucătari și călătorește din Australia și în alte părți ale globului. .
www.gourmettraveller.com.au

National Geographic Food
Prin ediția lor culinară și de călătorie, Clasic nat geo ne transpune într-o călătorie culinară. Te poți aștepta la o explorare a celor mai bune vinuri de desert din Italia, motivul pentru care orașul Freiburg din Germania devine ca un magnet pentru pasionații de artă culinară, a celor mai bune 8 localuri cu specific de barbecue din Seul și alte caracteristici atrăgătoare.
www.nationalgeographic.co.uk/food-travel

Noble Rot
Noble Rot reunește cele mai bune articole despre vinuri și mâncăruri într-o singură publicație. În numărul 22, revista aprofundează lumea vinurilor de Catalonia și Jurançon, precum și Aligoté-ul de Burgundia. De asemenea, călătorește la Épernay pentru a degusta o sticlă de Pol Roger din 1895, recent excavată din ruinele pivniței prăbușite de la 1900 și abordează tema maturării vinurilor.
www.noblerot.co.uk

Peddler
Peddler abordează multitudinea de culturi culinare, aventurându-se în vecinătăți, dar și depărtări, în casele și bucătăriile pasionaților culinari obișnuiți, scoțând la iveală cele mai personale rețete și povești de familie. Numărul 5 prezintă povești din America, Canada, China, Cuba, Cipru, India, Israel, Italia, Malta, Ucraina și multe alte zone. Rețetele includ plăcinte careliene, flauni, colțunași pirohy, tortelloni, pastizzi, manti, kibbeh, kadabu, xiao long bao, siu mai, wu gok, grunts, pastelitos și empanada.
www.peddlerjournal.com

Port Magazine
Cu toate că Port nu este dedicată exclusiv mâncării, vei găsi o întreagă colecție de preparate inspiratoare pentru a găti în timpul săptămânii sau când ai mai mult timp în weekend. Consultă arhiva lor cu rețete de pui, inclusiv puiul milanez al lui Il Baretto, puiul Biryani de Ambur al lui Alfred Prasad și multe altele.
www.port-magazine.com

Put A Egg On It
Put A Egg On se consideră ca fiind „cea mai gustoasă publicație de pe pământ” – o denumire greoaie cu care trebuie să te obișnuiești, dar asta înseamnă afaceri atunci când vine vorba de documentarea delectărilor culinare comunitare. Fiecare număr include și o secțiune cu rețete tematice. În numărul 16, au pregătit snapper roșu prăjit, sofrito și banane verzi plantains împreună cu artiștii Billy Sullivan, Ava Berlin și John Cameron Mitchell.
www.putaeggonit.com

Saveur
Saveur este în primul rând o publicație despre experimentarea mapamondului prin preparate culinare. Ar putea fi vorba de un stand pentru grătar din Carolina de Sud sau de o masă cu douăzeci de feluri de mâncare de la Paris; de mâncare stradală în Malaezia sau de o caserolă de marți-noapte din Midwest. Vizitează secțiunea lor de rețete și vei citi despre rețetele lor de pui portughez în stil macanese, papricaș de pui, pui Kiev și multe altele.
www.saveur.com

Table Magazine
Masa, indiferent dacă este în bucătărie, dispusă frumos în încăperea de luat masa sau în curtea din spate, într-o cameră de vară, reprezintă locul la care ne așezăm să ne împărtășim viața. Este locul unde sărbătorim pasiunea noastră pentru mâncare, viață, calitate și sănătate. Citiește mai multe despre TABEL și explorează rețetele aici.
www.tablemagazine.com

Toothache magazine
Toothache este o revistă pentru bucătari, scrisă de bucătari. Fiecărui bucătar i se oferă câteva pagini goale și este liber să le umple cu ce decide, fie că este vorba despre rețete, imagini sau articole scrise. Numărul 4 expune bucătari din SUA, precum și din Spania, de la Londra, dar și din Italia. Urmează linkul și aruncă o privire.
www.oothachemagazine.com

Compound Butter magazine
Compound Butter este o publicație bianuală despre mâncăruri, artă și toate aspectele ce gravitează în jurul acestor domenii. Numărul 12 explorează tradițiile ca și concept, cuprinzând ritualuri antice, vacanțe în stil propriu, disecții ale preparatelor culinare de familie și multe altele.
www.compound-butter.com

Articole similare

Cărți de bucate, Cunoștințe culinare
Pui cu legume și multe altele
Cărți de bucate, Cunoștințe culinare
Un an din viața unui bucătar de top
Cunoștințe culinare, Enciclopedia
Micro-legumele, esențele tari vin în sticluțe mici
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.