Alege-ți preferința: la cuptor, la tigaie sau la grătar

Alege-ți preferința: la cuptor, la tigaie sau la grătar

Citește mai multe pe Cocorico Gama Noastră de Produse

Citește mai multe pe Cocorico Porții

Share

Cunoștințe culinare, Masterclas

Cum se gătește un pui crocant și suculent în 3 moduri

Aceste tehnici culinare implică membrele sau pulpele superioare de pui întregi, cu piele, deși poți opta și pentru pulpe fără piele, în funcție de preferințele tale în materie de carne de pui. Hai să pătrundem în miezul problemei și să ne pregătim să gătim un pui în așa fel încât, la exterior, să ai parte de o carne perfect rumenită și crocantă și la interior, de o carne de pui suculentă, bine-pătrunsă.

Carnea de pui asimilează aromele cu care o înzestrezi în timpul gătitului, așadar având toate informațiile necesare cu privire la modul de gătire optimă a puiului, prepară-l de fiecare dată în mod adecvat, atât pe aragaz, cât și la grătar, astfel încât va merita cu siguranță să-ți pierzi timpul în bucătărie. Un avantaj major în ceea ce privește gătitul cărnii de pui cu oase și piele este acela că vei obține mult mai multă savoare, deoarece pielea va păstra suculența și va preveni uscarea cărnii.
Un singur lucru trebuie remarcat: bucățile de carne de pui cu oase durează mai mult timp pentru a fi gata din cauza modului în care se disipează căldura în jurul cărnii de pui. Înainte de a începe, este bine să lași puiul să atingă temperatura camerei în loc să-l gătești imediat ce l-ai scos din frigider. Acest lucru va permite ca puiul să se gătească uniform odată ce este luat de pe foc.

Pui fript la cuptor
Pentru a obține o carne de pui prăjită, crocantă la exterior și suculentă la interior, trebuie să prăjești pulpele de pui întregi la o temperatură ridicată, într-o perioadă scurtă de timp. De asemenea, poți prăji puiul pe aragaz pentru a-l rumeni înainte de a-l introduce la cuptor.

Își recomandăm să rumenești puiul într-o tigaie/tuci din fontă cu un pic de ulei de măsline, timp de aproximativ 5 minute, pe fiecare parte, înainte de a introduce pulpele de pui întregi la cuptor. Preîncălzește cuptorul la 200°C. Poți asezona puiul cu ierburi și condimente sau poți alege piper negru simplu și sare de mare. Vei coace la cuptor puiul aproximativ 40 de minute sau până când temperatura internă va atinge 74°C.

Pui prăjit la tigaie pe aragaz
Atunci când gătești carne de pui prăjită la tigaie, îți recomandăm mai întâi să-l asezonezi cu o marinadă delicioasă. Încearcă oțet balsamic cu condimente toscane sau alege ceva dulce și savuros combinând ulei de măsline, sos tamari și miere cu condimentele preferate.

Pentru a obține o piele crocantă, încinge 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Asigură-te că tigaia este suficient de încinsă. Vei ști că este destul de încinsă atunci când vei mișca tigaia și vei auzi un sfârâit. Adaugă pulpele de pui întregi și prăjește-le pe fiecare parte până se rumenesc. Acoperă tigaia cu un capac și prăjește pulpele de pui întregi timp de 30 de minute sau până când temperatura internă atinge 74°C.

Pui la grătar
Cel mai important sfat pentru carne de pui la grătar este să o așezi pe grătar înainte de burgeri și alte fripturi. Carnea de pui necesită un jar mediu, la aproximativ 150°C, în timp ce carnea de vită are nevoie de o temperatură mai ridicată. Dacă ai pregătit un sos special sau un amestec de ierburi, atunci așteaptă ultimele 10 minute pentru a băițui carnea cu el, astfel încât să nu se ardă. Vei obține niște pulpe de pui cu piele delicioasă și crocantă dar și fragede în același timp.

Pentru a face grătar, așază pulpele de pui întregi pe grătar, la foc mediu. Întoarce carnea la fiecare 5 – 10 minute. Trebuie să lași pe grătar pulpele timp de aproximativ 40 de minute sau până când temperatura internă a cărnii va atinge 74°C. Nu uita să adaugi condimentele și sosurile cu 10 minute înainte de a lua carnea de pui de pe grătar.

Folosește acest sos de barbecue de casă data viitoare când vei face grătar

  • 1 și ¼ ceașcă de ketchup
  • 1 și ½ ceașcă zahăr de nucă de cocos sau zahăr brun
  • ¼ ceașcă melasă
  • ⅛ ceașcă oțet de mere
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 2 lingurițe paprika afumată
  • ½ linguriță pudră de usturoi
  • 2 lingurițe de muștar
  • 1 linguriță sare de mare
CCRC_Recipes_5155
CCRC_Recipes_5151
CCRC_Recipes_5157

Articole similare

Cărți de bucate, Cunoștințe culinare
Ospitalitatea românească la superlativ
Cunoștințe culinare, Enciclopedia
Salvia Officinalis
Cărți de bucate, Cunoștințe culinare
Pui cu legume și multe altele
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.