Cum să înăbuși carnea de pui
Citește mai multe pe Cocorico Ciocănele de Pui
Braised Chicken Thighs Braised Chicken Thighs
Mai multe rețete Braised chicken garlic white wine
Citește mai multe pe Dutch Oven
Citește mai multe pe Cast Iron Casserole
Share
Puiul înăbușit prezintă o carne fragedă și savuroasă
Puiul înăbușit reprezintă o modalitate excelentă de a obține un preparat plin de savoare, gătit la foc scăzut sau moderat. În cazul în care dispui de un ceaun (cuptor olandez), întregul proces poate fi rapid și ușor folosind un singur vas de gătit pe tot parcursul preparării. Pentru acest tip de preparat, cel mai bine este să folosești carne de pui cu os deoarece vei resimți o explozie de savoare atunci când vei adăuga toate ingredientele în supa pusă la foc.
Așadar, să trecem la treabă.
- Începe prin preîncălzirea ceaunului (cuptorului olandez) la 165°C.
- În continuare, lasă pe foc ceaunul (cuptorul olandez) adăugând un pic de ulei de măsline. Odată încins, așază pe fundul vasului pulpe de pui cu os.
- Pulpele se rumenesc pe fiecare parte până când capătă o crustă aurie, se scot de pe foc și se așază pe o farfurie.
- În uleiul rămas din ceaun, adaugă, la alegere, legume precum ceapă, usturoi, morcovi și dovlecel.
- Spre deosebire de tocană, înăbușirea implică utilizarea unei cantități mici de lichid pentru a fierbe carnea de pui. Ai nevoie de suficient lichid pentru a acoperi pulpele de pui. Pentru 2 kg de carne de pui, vor fi suficiente 3 căni de lichid. Poți folosi supă de pui gata preparată, vin roșu sau alb și puțină pastă de tomate.
- Unele verdețuri sau condimente pe care le poți adăuga în amestec includ câteva fire de pătrunjel și rozmarin, precum și frunze de dafin.
- Lasă lichidul la foc mic și introdu pulpele de pui rumenite în ceaun (cuptor olandez).
- Acoperă bine vasul și introdu-l în cuptorul preîncălzit. Lasă preparatul la cuptor timp de 45 de minute.
- Odată ce este gata, lasă preparatul să se răcească timp de 10 minute și apoi să servești.
Articole similare
Prima parte: De-a lungul lumii, în universul revistelor culinare
Citrus limon, energia acidului citric