Ospitalitatea românească la superlativ

Ospitalitatea românească la superlativ

Editorul Frances Lincoln

Autorul Irina Georgescu

Instagram Irina Georgescu

Cumpără de pe Carpathia

Cumpără de pe Carpathia

Cumpără de pe Carpathia

Share

Cărți de bucate, Cunoștințe culinare

O carte plină de savoare

Bucătăria românească este profund influențată de aproprierea diferitelor culturi și tradiții – de la cea greacă, turcească și slavă, în sud și în est, până la cea austriacă, maghiară și săsească în nord și vest. Cartea Irinei Georgescu, Carpathia, este inspirată de aceste influențe și, de asemenea, aduce un omagiu rețetelor clasice ale mamei și bunicii sale, dar introduce propria interpretare unică.

„Sunt fascinată de aromele și texturile bucătăriei românești și sunt încântată să scriu și să împărtășesc secretele sale cu lumea întreagă. Mă simt foarte puternică atunci când explorez lumea prin mâncare, înțeleg oamenii prin ceea ce mănâncă și așez lucrurile în contextul istoriei. Visul meu este să construiesc o viață în jurul mâncării, descoperind noi arome și schimbând percepțiile cu ajutorul rețetelor, fotografiilor și poveștilor de călătorie. Rețetele sunt ale mele, inspirate de mama, familia mea și de moștenirea culinară a României.”
Irina Georgescu

De ce ne place această carte
Carpathia este plină din scoarță în scoarță cu garnituri românești, aperitive, pâini de casă, feluri în stil street food, borș și ciorbă (bulionuri), feluri principale tradiționale, murături clasice, conserve, compoturi și deserturi. Apreciem că avem un ghid privilegiat către cele mai bune preparate din bucătăria românească și abia așteptăm să explorăm această carte.

Articole similare

Cunoștințe culinare, Enciclopedia
Radicchio sau cicoarea roșie
Cărți de bucate, Cunoștințe culinare
Garnituri de legume pentru preparatele tale cu carne de pui
Cărți de bucate, Cunoștințe culinare
Un an din viața unui bucătar de top
Cunoștințe culinare, Enciclopedia
Coriandru, un campion al detoxifierii
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.