O carte de poveste cu rețete din zona Mării Negre
Editorul Quadrille Publishing Ltd
Autorul Caroline Eden
Instagram Caroline Eden
Citește mai multe pe Black Sea
Cumpără de pe Black Sea
Cumpără de pe Black Sea
Share
Fernweh din Marea Neagră
Scriitoarea Caroline Eden a călătorit în întreaga lume, din Uzbekistan, Ucraina, Rusia, Kârgâzstan și Kazahstan, până în Azerbaidjan, Turcia, Haiti și Bangladesh, în calitate de corespondent al BBC Radio 4.
În ultima sa carte, despre zona Mării Negre, aceasta explorează dragostea pentru mâncăruri și călătorii, relatând despre aromele multor culturi, precum cea din zona Odessei, din Basarabia, România, Bulgaria și Turcia. Cartea Marea Neagră (Black Sea) a câștigat trei premii: „Cea mai bună carte de călătorie și culinară a anului” de la Edward Stanford Travel Writing Awards, Premiul John Avery de la Andre Simon Awards și cel mai prestigios, premiul “Cartea culinară” (Food Book) de la Guild of Food Writers Awards 2019.
De ce apreciem această carte
Este practic un jurnal de călătorie, dar și o carte de rețete ce reflectă o bogată istorie și biografii culturale din regiunea Mării Negre. Arta călătoriei ar fi incompletă fără a experimenta toate rețetele colorate și savuroase din fiecare regiune, precum și locuitorii acesteia. Te poți aștepta să primești sfaturi despre cum să gătești tocana poloneză Bigos, ciorba de pește turcească, plăcinta zelnik bulgărească și multe altele.
Articole similare
Rețeta cu salsa verde a lui Jackie Middleton
Muștarul, un condiment nepotrivit pentru cei slabi de înger