Ardeiul iute indian Teja

Ardeiul iute indian Teja

Citește mai multe pe Wikipedia

Share

Cunoștințe culinare, Enciclopedia

Denumire botanică: Guntur sannam Familie: Capsicum annuum

Ardeii iuți indieni Teja fac parte din grupa de ardei iuți Guntur cultivați în districtul Guntur, Andhra Pradesh, India. Sunt cunoscuți în întreaga lume ca fiind unul dintre cei mai de calitate și cei mai iuți ardei dintre toate varietățile. Atunci când sunt uscați, acești ardei iuți își păstrează nuanța roșie naturală și prăjindu-i eliberează și mai multe arome profunde care echilibrează natura lor astringentă.

Ardeii iuți indieni Teja au o valoare de capsaicină de 0,589%, iar valoarea de Iuțeală Scoville este de la 50.000 până la 170.000 SHU.

Scara Scoville este o măsurătoare a gradului de iuțeală (caracterul picant sau căldura cauzată de iuțeală) al ardeilor iuți, așa cum este înregistrată de Unitățile de Iuțeală Scoville (SHU). Măsurătoarea se bazează pe concentrația de capsaicină, care este molecula chimică ce produce senzația de încălzire la om.

Ardeii iuți indieni Teja își croiesc drum într-o varietate de rețete precum chutneys și produse murate, curry-uri, mâncăruri sotate-prăjite și chiar băuturi reci.

Prepară această rețetă de chutney din ardei iuți Teja
Ia 8 ardei iuți indieni Teja și înmoaie-i în apă timp de 30 de minute. Într-un procesor alimentar adaugă următoarele:

  • Ardei iuți indieni Teja
  • 6 căței de usturoi decojiți
  • O bucățică de ghimbir decojit de 2 cm
  • ½ zeamă de lămâie
  • 1 linguriță pudră de coriandru
  • 1 linguriță pudră de chimion
  • ½ linguriță sare de mare
  • Amestecă toate ingredientele până când formează o pastă.
  • Utilizează chutney-ul ca și condiment în toate preparatele preferate.
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.