Cimbrul- curaj, bravură și forță
Denumire botanică: Thymus vulgaris Familie: Lamiaceae
Cimbrul (thymus vulgaris) face parte din familia mentei la fel ca rozmarinul și salvia. Are o aromă picantă și o savoare incredibilă atunci când este prăjit sau copt. Cimbrul este simplu de îngrijit și poate fi plantat pe tot parcursul anului, datorită naturii sale perene, fiind o plantă veșnic verde. Nectarul său atrage și albinele, care produc miere de cimbru aromată.
Timolul, una dintre cele mai studiate substanțe fitochimice din cimbru este utilizat pe scară largă ca element antibacterian, la fabricarea pastei de dinți, apei de gură și dezinfectanților pentru mâini. De asemenea, este un jucător cheie în tratarea durerilor de gât și a bronșitei. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Brighton, uleiul de cimbru are capacitatea de a anihila bacteria mortală intraspitalicească MRSA într-un interval de două ore, fără efecte secundare adverse. Este, de asemenea, un ingredient recunoscut în tratamentele pentru acnee – chiar mai eficient decât peroxidul de benzoil.
Cimbrul verde trebuie păstrat la frigider, învelit într-un prosop de bucătărie ușor umezit. Poți, de asemenea, să îl lași afară la soare pentru a se usca.
Cum se folosește
- Prepară-ți amestecul de za’atar. Nu-ți trebuie decât cimbru, sumac, semințe de susan prăjite și sare de mare.
- Adaugă cimbru la marinata de pui.
- Adaugă în supe și sosuri marinara.
- Prepară un ulei de dressing presărând cimbru uscat în ulei de măsline cu sare de mare și piper negru.
- Prepară un garni buchet cu alte ierburi populare precum oregano, rozmarin și salvie.
Related Articles
Prima parte: De-a lungul lumii, în universul revistelor culinare