Lectură plăcută
Prima parte: De-a lungul lumii, în universul revistelor culinare
Am realizat cronica unora dintre cele mai frumoase reviste culinare de pe tot globul, pentru a vă garnisi măsuța de cafea. Fiecare titlu marchează propriul mic univers, plin până la refuz cu instantanee culinare și povești care-ți lasă gura-apă, ce gravitează în jurul preparatelor culinare, culturii și a tuturor actorilor influenți din sfera culinară.
Acquired Taste
Acquired Taste se axează pe explorarea ingredientului uman din spatele culturii culinare, motiv pentru care îi apreciem. Acquired Taste oferă un punct de vedere unic, relatând povești despre: bucătari, fermieri, artizani, restauratori, designeri, arhitecți, artiști și fotografi.
www.acqtaste.com
Alla Carta
Apreciem abordarea revistei Alla Carta în ceea ce privește arta conversației prin preparate culinare și băuturi fine. În fiecare număr bianual sunt incluse relatări despre preparate culinare, artă, design și moda de ultimă generație. Alla Carta te invită să arunci o privire mai atentă asupra diverselor fenomene culturale din Italia. Citește numărul 15.
www.allacarta.com
Ambrosia
Prin interviuri, eseuri foto și povești ale marilor săi bucătari, Ambrosia își croiește drumul printr-o regiune specifică, abordând de la standurile de pe marginea drumului până la restaurantele cu stele Michelin și identifică ceea ce diferențiază bucătăria regiunii. Volumul 6: În cel mai recent număr abordează regiunea Londrei.
www.ambrosiamag.com
Cherry Bombe
Cherry Bombe celebrează femeile și mâncarea în paginile revistei, prin podcast-ul Radio Cherry Bombe și prin conferința lor Jubilee. Îi apreciem pentru că ne oferă ponturi, de la figurile emblematice din domeniu până la nou-veniți remarcabili și încurajează creativitatea în bucătărie. Citește numărul 14.
www.cherrybombe.com
Crumbs Magazine
Crumbs ne deschide ușile către cele mai incredibile restaurante și gastropub-uri, cafenele și baruri. Te poți aștepta la un expozeu vibrant al bucătarilor și meniurilor, localurilor și inovațiilor care te introduc în lumea delicateselor sau, alternativ, poți să apreciezi și ai posibilitatea să explorezi rețete și ingrediente noi.
www.crumbsmag.com
Cuisine
Cuisine expune scena culinară din Noua Zeelandă. Prezintă oameni, povești, mâncăruri și rămân fideli angajamentului de a răspândi în lume poveștile ce au în prim plan mâncarea și băuturile din Noua Zeelandă.
www.cuisine.co.nz
Diner Journal
În fiecare număr din Diner Journal își croiesc drum rețete originale, artă și literatură, printr-o explorare tematică în lumea inspirației și creativității. Vizitați site-ul lor web pentru a vizualiza unele dintre rețetele lor preferate.
www.dinerjournal.com
Eaten Magazine
Eaten este concentrată pe tot ceea e ține de istoricul culinar. Fiecare număr este garnisit cu o abundență de rețete vechi, eseuri gastronomice edificatoare și povești fascinante și uitate ale oamenilor care au cultivat sau au crescut, au gătit și s-au bucurat de toate lucrurile comestibile, de-a lungul secolelor. Consultă fila provocărilor culinare de pe site-ul lor web și treci la treabă în bucătărie.
www.eatenmagazine.com
Fare Magazine
Fare este o publicație tipărită bianuală care explorează cultura orășenească prin preparate culinare, istorie și comunitate. Se pare că Fare a câștigat inimile cititorilor, oamenii fiind plăcut-surprinși de modul în care reflectă cu adevărat spiritul orașelor lor natale. Dacă vei vizita în curând Tbilisi, asigură-te că arunci o privire în numărul 6.
www.faremag.com
Fool
Revista Fool din Malmö aduce în prim plan exuberanța, demența și, desigur, dragostea culinară. Fool a fost fondată în 2011 de regizorul artistic Lotta și de fotograful Per-Anders Jörgensen. Aceasta își are sediul în eclecticul oraș suedez Malmö, supranumit „Brooklyn-ul Copenhagăi”. În prezent lucrează la numărul 8, care va transpune cititorii într-o călătorie culinară în inima Japoniei.
www.fool.se