Arta culinară și gustul vieții

Arta culinară și gustul vieții

Citește mai multe pe Wikipedia

Share

Chefi, Profiluri

Mary Frances Kennedy Fisher, expertul culinar

Mary Frances Kennedy Fisher a fost o scriitoare culinară americană și fondatoare a Bibliotecii de Vinuri din Valea Napa (Napa Valley Wine Library). A copilărit în statul însorit al Californiei de pe Coasta de Vest și a dovedit un apetit către scrierile culinare și universul culinar, după care și-a făcut bagajele și s-a îndreptat spre Franța.

Fisher considera arta culinară una dintre „artele vieții” și a explorat acest sentiment în cele 27 de cărți pe care le-a scris de-a lungul vieții. După cum explică chiar ea în prima pagină a cărții Eul meu gastronomic (The Gastronomical Me), „Cele trei nevoi fundamentale ale noastre, pentru hrană, securitate și iubire, sunt atât de mixate, amestecate și întrepătrunse încât nu ne putem gândi pur și simplu la una fără a le lua în considerare pe celelalte.”

Fisher chiar a mers până acolo încât a tradus Fiziologia gustului scrisă de hedonistul culinar Brillat-Savarin. Scriitoarea rezumă astfel predilecția sa pentru scris despre orice și despre orice fel de mâncare: „Oamenii mă întreabă: De ce scrii despre arta culinară, mâncare și băutură? De ce nu scrii despre lupta pentru putere și securitate și despre dragoste, cum fac ceilalți?” … „Cel mai simplu răspuns este să spui că, la fel ca și majorității celorlalți oameni, mi-e foame.” Într-adevăr, cartea foamei este una puternică. Fisher a fost o contribuentă regulată la New Yorker, Gourmet și Vogue și a inspirat mulți bucătari și scriitori moderni, precum Yotam Ottolenghi, Ruth Reichl și Bee Wilson.

Unele dintre titlurile pe care le-a reliefat de-a lungul vieții includ:

Importanța stridiei
O serie de eseuri despre istoria și studiul stridiei androgine, inclusiv rețete. Dacă îți plac stridiile, această lucrare este pentru tine.

With Bold Knife and Fork
Aproape toate materialele din această carte au apărut inițial în The New Yorker, într-o formă oarecum diferită și se concentrează pe rețete culese din diverse surse și suvenire culinare. Această carte este cea mai apropiată de viziunea publicării unei cărți de bucate tradiționale de către Fisher.

Arta culinară în Franța provincială
O lucrare comandată despre diferitele provincii ale Franței și specialitățile culinare ale acestora, precum și o privire asupra modului în care o familie franceză contemporană contrabalansează orașul cu viața la țară. Scrisă în colaborare cu Michael Field și Julia Child.

Cum să gătești un lup
O serie de eseuri despre cum să trăiești și să mănânci sănătos și plăcut în timpul războiului și cu bugete strânse.

×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.