Grătar până la ultima înghiţitură
Rețete
Aripi de pui la grătar, uşor de preparat
De ce ai nevoie
Pentru aripile de pui
- 1 kilogram de aripi de pui
- 1 lingură de ulei de măsline
- ½ linguriță de boia dulce
- ½ linguriță de boia afumată
- Sare de mare
Pentru sosul pentru grătar
- 1 ¼ ceașcă de ketchup
- 1/2 ceașcă de zahăr din nucă de cocos sau zahăr brun
- ¼ ceașcă de melasă
- ⅛ ceașcă de oțet de cidru din mere
- 1 lingură de sos Worcestershire
- 2 lingurițe de boia afumată
- ½ linguriță de praf de usturoi
- 2 lingurițe de muștar
- 1 linguriță de sare de mare
Cum se prepară
- Preîncălzește cuptorul la 200°C.
- Amestecă toate ingredientele pentru aripile de pui.
- Pune totul într-o tavă de copt căptuşită şi lasă în cuptor timp de 40-45 de minute.
- Scoate tava din cuptor și presară sosul pentru grătar peste aripile de pui, amestecând bine.
- Lasă la cuptor încă 5 minute.