Tarhonul, noul coriandru
Rețete
Caserola de pui cu tarhon
De ce ai nevoie
- ½ kg piept de pui
- 3 morcovi
- 1 sfeclă
- 1 ceapă albă, tocată
- 2 linguri de unt sau ghee (unt indian)
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- 500 ml supă de pui
- 1 buchet de tarhon
- 1 lingură tapioca
- 50g smântână
- 1 lingură muștar de Dijon
Cum se prepară
- Taie carnea de pui în felii subțiri. Toacă morcovii și sfecla în bucăți mari. Încinge o tigaie la foc mediu și adaugă untul. Adaugă ceapa, usturoiul și pieptul de pui și amestecă până degajă o aromă specifică. Adaugă supa în vas și gătește timp de 30 de minute.
- Într-un bol separat, dizolvă tapioca în 3 linguri de apă. Adaugă smântâna, muștarul de Dijon și tarhonul și transferă conținutul în tigaie.
- Lasă pe foc până se îngroașă și apoi scoate de pe foc.