Cunoaște beneficiile pentru sănătate ale quinoa
Citește mai multe pe Cocorico Gama Noastră de Produse
Citește mai multe pe Wikipedia
Citește mai multe pe Cajun Seasoning
Share
Rețete
Quinoa cu pui Cajun
De ce ai nevoie
- ½ kg piept de pui
- 3 linguri ulei de măsline
- 2 linguri condiment cajun
- 3 porumbi pe știulete
- 1 castravete, tăiat julien
- 1 ceapă roșie medie, tăiată în două
- 200g boabe de Lima (fasole de unt), conservate
- 1 cană quinoa
- o mână de mentă, tocată fin
- 100g iaurt
Cum se prepară
- Preîncălzește cuptorul la 180°C. Marinează puiul într-o 1 lingură de ulei de măsline și condimentul cajun.
- Adaugă 1 lingură de ulei de măsline într-un vas rezistent la cuptor și încălzește la foc mediu. Adaugă știuleții de porumb și prăjește pe fiecare parte până când se rumenesc.
- Adaugă puiul și prăjește timp de 4 minute pe fiecare parte. Mută ceaunul la cuptor și lasă-l la foc încă 15 minute. Temperatura internă a puiului trebuie să atingă 74°C.
- Apoi, încinge o lingură de ulei de măsline într-o cratiță la foc mediu și adăugă ceapa roșie, sotând-o până începe să degaje o aromă specifică.
- Adaugă quinoa cu 2 căni de apă și lasă pe foc fără capac până când toată apa este scade. Ultima dată adaugă boabele de Lima (fasolea de unt).
- Într-un bol mic amestecă iaurtul, menta și castraveții.
Ia un cuțit și scoate cu ajutorul lui de pe știuleți boabele de porumb. - Pentru a servi, pune cu lingura quinoa în fiecare bol. Presară deasupra carne de pui mărunțită și o lingură de iaurt.