Pui cu chili şi lămâie şi supă de orez

Pui cu chili şi lămâie şi supă de orez

Citește mai multe pe Cocorico Gama Noastră de Produse

Editorial pe Lemons

Share

Rețete

Prepară această mâncare pentru zile mai reci

De ce ai nevoie

  • ¼ cană de ulei de măsline #
  • 5 căţei de usturoi, tăiaţi subţire
  • Zeama de la 1 lămâie
  • 2 lingurițe de fulgi de ardei iute
  • 1 ceapă medie, tăiată fin
  • 150g de orez alb
  • 1 kg de piept de pui
  • 3 căni de spanac
  • 2 fire de pătrunjel

Cum se prepară

  1. Pentru a prepara uleiul din chili cu lămâie, încălzeşte ¼ cană de ulei de măsline într-o tigaie, la temperatură medie.
  2. Adaugă usturoiul tăiat felii şi călește până începe să se rumenească.
  3. Scoate amestecul de pe foc şi pune-l într-un castron rezistent la căldură.
  4. Adaugă zeama de la 1 lămâie şi fulgii de ardei iute.
  5. Adaugă în tigaie bucăţile de ceapă şi presară 1 linguriță de ulei de măsline. Învârte bucăţile de ceapă până când încep să se rumenească.
  6. Adaugă 2 litri de apă, împreună cu orezul şi bucățile de piept de pui. Lasă apa până începe să fiarbă, apoi redu focul la mic. Puiul ar trebui să fie gata în 20 de minute.
  7. Odată ce puiul e pătruns, scoate-l din tigaie şi pune-l pe un tocător.
  8. Taie puiul cu cuțitul și furculița.
  9. Pune puiul din nou în tigaie, împreună cu spanacul.
  10. Adaugă 1 lingură de sare de mare. Lasă la foc înăbușit timp de 5 minute.
  11. Ia supa de pe foc și pune-o în castroane. Peste fiecare castron, presară ulei de chili și lămâie. Asezonează cu fire de pătrunjel
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.