Conopidă la cuptor

Conopidă la cuptor

Citește mai multe pe Wikipedia

Ceramică de Anita Le Grelle

Cumpără de pe Terres de Rêves by Anita Le Grelle

Share

Rețete

Sănătos și ușor

Conopida pare a fi utilizată astăzi în toate preparatele și pentru orice – de la orez la smoothie și multe altele. Este sănătoasă – face parte din legumele crucifere – și este perfectă pentru a lua masa cu conținut scăzut de carbohidrați.

Toate legumele crucifere conțin cantități mari din substanța fitochimică cunoscută sub denumirea de glucozinolat, care combate inflamația, inactivează factorii carcinogeni, reprogramează celulele canceroase să dispară și previne formarea tumorilor și metastaza. Conopida face parte din această familie de legume, la fel ca și varza kale, varza, varza de Bruxelles, broccoli și multe altele.

Pentru conopidă la cuptor.

De ce ai nevoie

  • 1 conopidă de dimensiuni medii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță sare de mare

 

Cum se prepară

  1. Unge o conopidă de dimensiuni medii cu ulei de măsline și presară apoi sare de mare.
  2. Așaz-o pe o tavă căptușită cu hârtie de copt (pergament) și coace timp de 40 de minute la 160°C.
  3. Stropește suplimentar cu ulei de măsline sau unt și mănâncă cât încă este fierbinte și aburită.
×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.