Conopidă la cuptor
Citește mai multe pe Wikipedia
Ceramică de Anita Le Grelle
Cumpără de pe Terres de Rêves by Anita Le Grelle
Share
Sănătos și ușor
Conopida pare a fi utilizată astăzi în toate preparatele și pentru orice – de la orez la smoothie și multe altele. Este sănătoasă – face parte din legumele crucifere – și este perfectă pentru a lua masa cu conținut scăzut de carbohidrați.
Toate legumele crucifere conțin cantități mari din substanța fitochimică cunoscută sub denumirea de glucozinolat, care combate inflamația, inactivează factorii carcinogeni, reprogramează celulele canceroase să dispară și previne formarea tumorilor și metastaza. Conopida face parte din această familie de legume, la fel ca și varza kale, varza, varza de Bruxelles, broccoli și multe altele.
Pentru conopidă la cuptor.
De ce ai nevoie
- 1 conopidă de dimensiuni medii
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță sare de mare
Cum se prepară
- Unge o conopidă de dimensiuni medii cu ulei de măsline și presară apoi sare de mare.
- Așaz-o pe o tavă căptușită cu hârtie de copt (pergament) și coace timp de 40 de minute la 160°C.
- Stropește suplimentar cu ulei de măsline sau unt și mănâncă cât încă este fierbinte și aburită.