O tradiţie toridă
Rețete
Aripioare clasice buffalo
Ingrediente
Pentru aripioarele de pui
- 1 kilogram de aripioare de pui
- 1 lingură de ulei de măsline
- ½ linguriță de boia dulce
- ½ linguriță de praf de usturoi
- Sare de mare și piper negru
Pentru sosul buffalo
- ¼ cană de sos iute (precum Sriracha)
- 2 linguri de miere
- 3 linguri de unt
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 200°C. Amestecă toate ingredientele pentru aripile de pui. Pune-le într-o tavă de gătit tapetată cu hârtie de copt și lasă-le 40 – 45 de minute.
- Într-o tigaie, încinge untul până se topește, apoi adaugă sosul iute și mierea. Lasă la foc înăbușit timp de aproximativ 3 minute.
- După ce s-au copt, scoate aripile de pui din cuptor și adaugă sosul buffalo, amestecând bine. Lasă în cuptor încă 5 minute până când sosul se caramelizează.