Un strop de dulceață și savoare

Un strop de dulceață și savoare

Citește mai multe pe Cocorico Gama Noastră de Produse

Share

Rețete

Pastramă de pui și chutney de caise

Chutney-ul este un tip de condiment care este obținut dintr-o bază de fructe, legume sau plante amestecată cu oțet și zahăr. Chutney-ul își are originile în India și este utilizat în numeroase feluri de mâncare pentru a îmbunătăți preparatele și pentru a echilibra aromele.

De ce ai nevoie

  • 1 piept de pui, preparat tip pastramă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri de zeamă de limetă
  • 2 linguri semințe de pin
  • 1/8 cană mazăre de zăpadă
  • 500g caise
  • 1 măr
  • 1 bucățică de 2 cm de ghimbir
  • 1 ardei iute roșu
  • ¾ ceașcă oțet din cidru de mere
  • 200 g zahăr la alegere
  • ½ linguriță sare
  • ½ linguriță paprika

Cum se prepară

  1. Pentru a prepara chutney de caise, introdu mărul, ghimbirul și ardeiul iute (chili) într-un blender.
  2. Toarnă amestecul într-o cratiță și adaugă oțetul, sarea și paprika.
  3. Lasă la foc mic timp de 10 minute.
  4. Scoate sâmburii de la caise și taie-le în bucăți mici.
  5. Adaugă caisele tocate în cratiță împreună cu zahărul.
  6. Se fierbe amestecul timp de 20 de minute.
  7. Îndepărtează de pe foc și lasă preparatul să se răcească.
  8. Feliază pastrama de pui în felii subțiri.
  9. Adaugă peste pastramă chutney de caise și mazărea de zăpadă.
  10. Stropește preparatul cu ulei de măsline și presară deasupra semințe de pin.

Related Articles​

×
[ivory-search id="2323" title="Default Search Form"]
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul pentru folosirea acestora.