Un strop de dulceață și savoare
Rețete
Pastramă de pui și chutney de caise
Chutney-ul este un tip de condiment care este obținut dintr-o bază de fructe, legume sau plante amestecată cu oțet și zahăr. Chutney-ul își are originile în India și este utilizat în numeroase feluri de mâncare pentru a îmbunătăți preparatele și pentru a echilibra aromele.
De ce ai nevoie
- 1 piept de pui, preparat tip pastramă
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri de zeamă de limetă
- 2 linguri semințe de pin
- 1/8 cană mazăre de zăpadă
- 500g caise
- 1 măr
- 1 bucățică de 2 cm de ghimbir
- 1 ardei iute roșu
- ¾ ceașcă oțet din cidru de mere
- 200 g zahăr la alegere
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță paprika
Cum se prepară
- Pentru a prepara chutney de caise, introdu mărul, ghimbirul și ardeiul iute (chili) într-un blender.
- Toarnă amestecul într-o cratiță și adaugă oțetul, sarea și paprika.
- Lasă la foc mic timp de 10 minute.
- Scoate sâmburii de la caise și taie-le în bucăți mici.
- Adaugă caisele tocate în cratiță împreună cu zahărul.
- Se fierbe amestecul timp de 20 de minute.
- Îndepărtează de pe foc și lasă preparatul să se răcească.
- Feliază pastrama de pui în felii subțiri.
- Adaugă peste pastramă chutney de caise și mazărea de zăpadă.
- Stropește preparatul cu ulei de măsline și presară deasupra semințe de pin.