Roșii cherry
Această dulceață va fi slăbiciunea ta
Roșiile (tomatele) fac parte din familia umbrei nopții (Solanaceae) și, deși sunt cunoscute în mod tradițional sub denumirea de legume, în sens botanic, sunt, de fapt, fructe. Roșiile cherry sunt doar unul dintre numeroase soiuri de tomate, inclusiv roșii galbene strălucitoare, roșii în formă de pere italiene și gogonele. Datorită culorii lor intense, tomatele sunt bogate în carotenoizi și reprezintă o sursă optimă de licopen, un antioxidant care protejează celulele de deteriorarea radicalilor liberi.
Data viitoare când vrei să prepari ceva în bucătărie, încearcă o rețetă de salată cu roșii cherry din abundență peste care presari puțin busuioc, orice varietate de brânză la alegere, împreună cu o simplă vinegretă și pui la grătar.
Mod de păstrare
Dacă vei cumpăra roșii necoapte, acestea trebuie păstrate la temperatura camerei, fără expunere directă la lumina soarelui. Se vor menține în această stare, până la o săptămână. Dacă se coc prea repede, le poți folosi imediat în preparate sau le poți muta în frigider.